Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Parkeren

In de gemeente Alphen-Chaam kunt u gratis parkeren. In sommige zones gebruikt u de blauwe schijf.

Parkeren bij recreatieplas 't Zand

Bij recreatieplas 't Zand moet u tijdens het recreatieseizoen (1 april - 1 oktober) betaald parkeren. Het betaald parkeren is van kracht op drukke dagen en topdagen en geldt voor het parkeren van een auto in de parkeervakken op ‘t Zand tussen 09.00 en 17.00 uur. Voor het geval deze parkeerplaatsen vol zijn, kan worden uitgeweken naar een overloopparkeerterrein aan de Fransebaan (ter hoogte van de Voskuil).

Stopverbod en wegsleepregeling

Op de Fransebaan, Maastrichtsebaan en Voskuil geldt een stopverbod in combinatie met een wegsleepregeling. Het parkeren wordt in goede banen geleid door medewerkers van een beveiligingsbedrijf. Deze medewerkers innen ook het parkeergeld.

(Brom)fietsen en bus

Om het (brom)fietsen te stimuleren is er gratis stallen voor (brom)fietsen, die je veilig aan de fietsbeugels kunt vastzetten. Je rijdt hiervoor vanaf de doorgaande weg Goedentijd, ter hoogte van de bushaltes: via zijstraatje Reitheining. Of via de ingang-Fransebaan. Wanneer je komt met het openbaar vervoer: de ruime bushaltes genaamd ’t Zand' liggen op 400 meter van de recreatieplas. De bushaltes zitten in de dienstregeling van lijn 132 Tilburg - Baarle - Breda, en dat betekent dat elke bushalte 1 tot 2 x per uur wordt "bediend". Zie ook www.9292.nl of www.arriva.nl.

BBQ en kampvuren

BBQ en kampvuren zijn niet toegestaan. Hierop wordt streng gecontroleerd en geverbaliseerd. Dit in verband met bosbrandgevaar.