Parkeerontheffing

In onze gemeente parkeert u gratis. In Chaam hebben we een blauwe zone waar u een parkeerschijf moet gebruiken. Bij recreatieplas ’t Zand is een parkeerverbod in de nabijgelegen wijk en op drukke dagen moet u betalen om te parkeren.

U kunt een ontheffing aanvragen voor:

  • Blauwe zone Chaam
  • Parkeerverbod nabij ‘t Zand

Blauwe zone Chaam

In het centrum van Chaam moet u een parkeerschijf gebruiken (blauwe zone) van:

  • Maandag tot en vrijdag van 9.00 – 18.00 uur
  • Zaterdag van 9.00 uur tot 16.00 uur

U mag dan maximaal 2 uur parkeren. 

Parkeerontheffing

Woont u in de blauwe zone of maakt u als bedrijf regelmatig gebruik van de blauwe zone? Dan kunt u in aanmerking komen voor een parkeerontheffing. Deze vraagt u online aan met DigiD.

Bij de aanvraag moet u een kopie toevoegen van de leaseverklaring of een kopie van het kentekenbewijs (I) waar het kenteken en uw gegevens op staan. Wilt u meer informatie over het aanvragen van een parkeerontheffing? Bekijk dan de voorwaarden. U hoeft niets te betalen voor de aanvraag of de ontheffing. 

Ontheffing parkeerverbod nabij ’t Zand

In de wijk nabij ´t Zand in Alphen is een parkeerverbod. Dit verbod geldt in de straten: Reitheining, Buskenakker, Bijsters, Kelbaan, Borgersstede, Zandheining en de Zandstraat huisnummers 18a-38 en 23-25.

Woont u binnen de parkeerverbod zone? Dan kunt u online ontheffingen aanvragen voor uw bezoekers. U hoeft niets te betalen voor de aanvraag of de ontheffing. Bekijk de voorwaarden

Betaald parkeren recreatieplas ’t Zand

Bij recreatieplas ’t Zand moet u van 1 april tot 1 oktober tussen 09.00 uur en 17.00 uur op drukke dagen betalen om te parkeren. Als de parkeerplaatsen vol zijn, sluiten we de recreatieplas.