Parkeren

In onze gemeente parkeert u gratis. In Chaam hebben we een blauwe zone waar u een parkeerschijf moet gebruiken. Bij recreatieplas ’t Zand in Alphen moet u op drukke dagen betalen om te parkeren.

Blauwe zone in Chaam

In het centrum van Chaam moet u een parkeerschijf gebruiken (blauwe zone) van:

  • Maandag tot en vrijdag van 9.00 – 18.00 uur
  • Zaterdag van 9.00 uur tot 16.00 uur

U mag dan maximaal 2 uur parkeren.

Ontheffing blauwe zone aanvragen

Woont u in de blauwe zone of maakt u als bedrijf regelmatig gebruik van de blauwe zone? Dan kunt u in aanmerking komen voor een parkeerontheffing. Deze vraagt u online aan met DigiD. Bij de aanvraag moet u een kopie toevoegen van de leaseverklaring of een kopie van het kentekenbewijs (I) waar het kenteken en uw gegevens op staan.

Wilt u meer informatie over het aanvragen van een parkeerontheffing? Bekijk dan de voorwaarden. U hoeft niets te betalen voor de aanvraag of de ontheffing.

Komt u er niet uit?

Neem dan gerust contact met ons op via 14 013.

Ontheffing parkeerverbod in wijk nabij ’t Zand

In de wijk nabij ´t Zand in Alphen is een parkeerverbod. Dit verbod geldt in de straten: Reitheining, Buskenakker, Bijsters, Kelbaan, Borgersstede, Zandheining en de Zandstraat huisnummers 18a-38 en 23-25.

Woont u binnen de parkeerverbod zone? Dan kunt u online ontheffingen aanvragen voor uw bezoekers. U hoeft niets te betalen voor de aanvraag of de ontheffing.

Komt u er niet uit?

Neem dan gerust contact met ons op via 14 013.

Betaald parkeren bij recreatieplas ’t Zand

Bij recreatieplas ’t Zand moet u van 1 april tot 1 oktober tussen 09.00 uur en 17.00 uur op drukke dagen betalen om te parkeren. Als de parkeerplaatsen vol zijn, sluiten we de recreatieplas.