Om u te helpen bij uw keuze, stellen de trouwambtenaren zich aan u voor:

Ineke van Zuilen-van den Beemt

Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand te mogen zijn is voor mij een eervolle taak.

Niets is zo prachtig dan op een waardige, kleurrijke en sprankelende wijze een huwelijksceremonie gestalte te mogen geven, op een van de belangrijkste dagen in jullie leven.

Het me verdiepen in mensen is voor mij een vanzelfsprekendheid. Ik maak ook graag verbinding op zielsniveau, waardoor ik adequaat en effectief kan inspelen op wat er zich in mensen beweegt.

Dat zorgt er voor dat ik op ieder niveau op ooghoogte met mensen kan communiceren en door mijn enthousiasme mensen als het ware op kan tillen en het beste in hen naar boven kan halen.

Een mooi persoonlijk verhaal maken is voor mij een lust om te doen, om er uiteindelijk voor jullie een onuitwisbare herinnering van te maken.

Ik heb er in ieder geval heel veel zin in en kijk uit naar onze eerste ontmoeting.

Luc van Hoek

Het huwelijk is een feestelijke en bijzondere gebeurtenis. Vaak is de voorbereiding al maanden vooraf begonnen; waar gaan we feesten, wie nodigen we uit? Dat zijn nog maar de eerste van de vele keuzes die jullie als bruidspaar moeten maken. Sinds het voorjaar van 2014 mag ik als trouwambtenaar ook een speciale rol spelen in het geheel. En ik vind het telkens weer geweldig om te doen!

In een kennismakingsgesprek vooraf bespreken we samen de “bouwstenen” van de ceremonie. Waarbij ik het belangrijk vind dat jullie de ruimte krijgen voor jullie persoonlijke “kleur” en eigen inbreng. Aan mij daarna de mooie taak om een unieke ceremonie op maat te laten ontstaan: in ieder geval persoonlijk en informeel waar het kan en serieus waar het past. En de mooiste beloning is altijd weer het complimentje achteraf. Daar doe je ’t voor!

Gerdi van Putten

Mensen mogen verbinden, in een mooie ambiance, met woorden die bij hen passen, en zo van betekenis zijn op de mooiste dag van hun leven. Samen met hen de ceremonie vormgeven, een speech die hen op het lijf geschreven is: dat is wat voor mij telt. Mijn liefde en interesse voor mensen en mijn passie voor taal komen hier heel mooi samen. Perfectie, afstemming en humor zijn hierbij voor mij belangrijke sleutelwoorden. Na de kennismaking leef ik samen met het bruidspaar toe naar “DE” dag, en we houden nauw contact over de invulling van de ceremonie en eventuele veranderingen. Inspringen op wat er leeft, wat er is, wat er gevraagd wordt; improviseren op de dag zelf, flexibiliteit als het nodig is; de grootste vreugde en ontroering op een huwelijksdag zitten vaak in de kleine, ongeregisseerde voorvalletjes! Als de basis van de ceremonie “staat” is er ruimte voor creativiteit en een persoonlijke touch. Oftewel: goed organiseren, maar dan ook een beetje “loslaten”.

Naast een eigen bedrijf, de zorg voor drie (studerende) kinderen en veel vrijwilligerswerk voelt mijn werk als BABS als een buitengewoon voldoening gevende aanvulling en… uitdaging!

Andere mogelijkheden

Als u uw huwelijk of geregistreerd partnerschap wilt laten voltrekken door een eigen buitengewoon ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) dan moet deze al een actuele beëdiging en benoeming hebben in een andere Nederlandse gemeente. Daarnaast dient u een verzoek te doen aan de gemeente Alphen-Chaam tot het éénmalig benoemen van deze BABS. Neem hiervoor ruim voor uw huwelijks- of partnerschapsdatum contact op met de gemeente Alphen-Chaam via 14 013.