Trouwambtenaren

Een trouwambtenaar sluit een huwelijk of registreert een partnerschap. Een trouwambtenaar noemen we ook wel Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS). Als gemeente hebben we trouwambtenaren. U kunt ook kiezen voor een eigen trouwambtenaar. 

Dit zijn onze trouwambtenaren

Michelle van Nieuwburg

Wat geweldig dat jullie gaan trouwen! Van harte gefeliciteerd! 

Mijn naam is Michelle van Nieuwburg en met trots mag ik mezelf Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand bij de ABG-gemeenten noemen.

Wat een prachtige reis is het, die van de liefde! Van jongs af aan heeft de liefde voor mij altijd al een betoverend beeld opgeroepen. Dit heeft me geïnspireerd om een rol te spelen in het creëren van de meest mooie momenten. 

Het meest bijzondere aan mijn werk als trouwambtenaar vind ik de mogelijkheid om anderen in de spotlight te zetten op een manier die perfect bij hen past. Ik wil jullie dag ook echt werkelijk van jullie maken. Samen zullen we jullie levens- en liefdesverhaal bespreken; van het begin tot aan de dag van vandaag. Ik zal met veel enthousiasme luisteren naar jullie wensen, zodat we de ceremonie kunnen vormgeven tot een prachtige herinnering voor jullie en jullie gasten. 

Jong, spontaan, sociaal en lekker nuchter zijn woorden die vaak worden gebruikt om me te omschrijven. Tijdens mijn ceremonies is er ruimte voor een lach, een traan en alles daar tussenin. 

Naast het voltrekken van huwelijken en geregistreerd partnerschappen, werk ik als consultant op het gebied van Verandering, Leiderschap en Teamontwikkeling. Samen met mijn vriend woon ik in hartje Den Bosch, waar wij samen met vrienden en familie genieten van het bourgondische leven. 

Met liefde verzorg ik jullie ceremonie op deze bijzondere dag! 

Marie-Louise van Meerendonk

Liefde en aandacht, voor jezelf voor de ander en voor elkaar. Dat vormt de basis voor een mooi en zinvol leven.

Als BABS wil ik bij het huwelijk mijn bijdrage leveren door, op de meest passende manier voor het bruidspaar, van de ceremonie een betekenisvolle en onvergetelijke ervaring te maken voor alle aanwezigen.

Mijn vermogen om te verbinden (zowel figuurlijk als letterlijk “in de echt”) met warmte, humor, creativiteit en/of spontaniteit wil ik afstemmen op de wensen van het bruidspaar. Ik wil hun speciale moment zo speciaal mogelijk maken.

Naast mijn werkzaamheden als BABS werk ik als werkcoach op de Groeituin in Gilze. Een prachtige plek waar zowel de mensen als de gewassen in eigen tempo mogen uitgroeien tot de mooiste versie van zichzelf.

Samen met mijn vriend heb ik 4 kinderen, in de leeftijd van 22 tot 27 jaar. Ik heb meer hobby’s dan tijd, hou van het leven en geniet van elke dag.

Warme groet, Marie-Louise

Lieke Gerards-van Haastrecht

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! Mijn naam is Lieke en mag ik mezelf ook buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand noemen. Ik kijk er enorm naar uit om deze bijzondere rol te vervullen.

In mijn dagelijkse werk als communicatieprofessional draait alles om het vertellen van verhalen. Het vinden van de kern, het vangen van emoties en deze omzetten in de juiste woorden; daar ligt mijn kracht. Persoonlijkheid en humor zijn daarbij essentieel voor mij. Ik geloof dat een huwelijk meer is dan een formele handeling. Het is 1 van de meest belangrijke momenten van jullie leven. Een viering van de liefde. Een moment om nooit te vergeten. En mijn doel is om jullie moment tot in de kleinste details bijzonder te maken.

Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten en deel uit te maken van jullie bijzondere dag! Tot snel.

Ineke van Zuilen-van den Beemt

Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand te mogen zijn is voor mij een eervolle taak.

Niets is zo prachtig dan op een waardige, kleurrijke en sprankelende wijze een huwelijksceremonie gestalte te mogen geven, op een van de belangrijkste dagen in jullie leven.

Het me verdiepen in mensen is voor mij een vanzelfsprekendheid. Ik maak ook graag verbinding op zielsniveau, waardoor ik adequaat en effectief kan inspelen op wat er zich in mensen beweegt.

Dat zorgt er voor dat ik op ieder niveau op ooghoogte met mensen kan communiceren en door mijn enthousiasme mensen als het ware op kan tillen en het beste in hen naar boven kan halen.

Een mooi persoonlijk verhaal maken is voor mij een lust om te doen, om er uiteindelijk voor jullie een onuitwisbare herinnering van te maken.

Ik heb er in ieder geval heel veel zin in en kijk uit naar onze 1e ontmoeting.

Luc van Hoek

Het huwelijk is een feestelijke en bijzondere gebeurtenis. Vaak is de voorbereiding al maanden vooraf begonnen; waar gaan we feesten, wie nodigen we uit? Dat zijn nog maar de 1e van de vele keuzes die jullie als bruidspaar moeten maken. Sinds het voorjaar van 2014 mag ik als trouwambtenaar ook een speciale rol spelen in het geheel. En ik vind het telkens weer geweldig om te doen!

In een kennismakingsgesprek vooraf bespreken we samen de “bouwstenen” van de ceremonie. Waarbij ik het belangrijk vind dat jullie de ruimte krijgen voor jullie persoonlijke “kleur” en eigen inbreng. Aan mij daarna de mooie taak om een unieke ceremonie op maat te laten ontstaan: in ieder geval persoonlijk en informeel waar het kan en serieus waar het past. En de mooiste beloning is altijd weer het complimentje achteraf. Daar doe je ’t voor!

Judith van Loon

Jullie gaan elkaar JA woord geven! De liefde die jullie voor elkaar voelen gaan jullie, op jullie huwelijksdag, nog een keer aan elkaar bevestigen. Het is een belangrijke levensgebeurtenis en die dag moet ook echt júllie die dag worden. Een dag waaraan jullie met heel veel warmte en plezier terugdenken.

Daar speelt een BABS (Buiten Gewoon Ambtenaar van de burgerlijke stand) een rol in; want die mag jullie officieel trouwen. Samen met de BABS bekijken jullie dan ook hoe dat jullie huwelijksvoltrekking er naar jullie wensen uit zou zien.

Wordt het een ingetogen ceremonie of juist heel sprankelend of uitbundig? Willen jullie zelf nog iets tegen elkaar zeggen of de getuigen nog aan het woord laten? Het delen van een levensverhaal of toekomstdroom? Zijn er kinderen bij aanwezig die een rol krijgen? Mooie vragen om te beantwoorden en daar kan ik jullie bij helpen. We gaan samen vorm geven aan jullie grote JA-moment.

Naast BABS van de gemeente Alphen-Chaam ben ik ook wethouder van deze mooie groene gemeente. Als wethouder spreek je vaak in het openbaar en dat vind ik een hele leuke kant aan mijn werk. Mijn spreekstijl is enthousiast, levendig en natuurlijk. Ik probeer dicht bij mijzelf te blijven, mezelf te verdiepen in de toehoorder en creativiteit en humor (waar het past) in mijn verhalen te verwerken. Misschien mag ik jullie verhaal straks gaan vertellen? Ik kijk er naar uit.

Goed om te weten 

De trouwambtenaar maakt minimaal 2 weken van tevoren een afspraak met u voor een gesprek over de ceremonie. U kunt daarbij uw persoonlijke wensen aangeven. Bij een gratis of administratieve ceremonie kiezen wij een trouwambtenaar voor u.

Eigen trouwambtenaar 

U kunt ook kiezen voor een trouwambtenaar van een andere gemeente. De trouwambtenaar moet een geldige beëdiging bij de rechtbank hebben. Vul samen met de trouwambtenaar het formulier verzoek eigen trouwambtenaar in. De melding samen met het aanvraagformulier, moet u minimaal 2 maanden voor uw huwelijk online indienen. U heeft hiervoor DigiD nodig.

Meesturen

  • Kopieën geldige identiteitsbewijzen beide partners
  • Kopie geldig identiteitsbewijs trouwambtenaar
  • Kopie van de geldige beschikking beëdiging trouwambtenaar

Kosten

Bekijk voor de kosten van een eigen trouwambtenaar de pagina trouwen of partnerschap registeren.