Milieustraat

Sommige afvalsoorten kunt u gratis bij de Milieustraat afgeven, voor andere soorten moet u betalen. Zorg dat u bij een bezoek aan de Milieustraat een geldig legitimatiebewijs en uw magneetkaart meeneemt. Vergeet ook uw pinpas en/of knipkaart niet!

Openingstijden Milieustraat

Voor een bezoek aan de Milieustraat hoeft u geen afspraak te maken.

Openingstijden Milieustraat (Adres: Smederijstraat 6, Baarle-Nassau)

Openingstijden Milieustraat

Dag

Openingstijden

Maandag

Gesloten

Dinsdag

Gesloten

Woensdag

10.00 uur - 16.00 uur

Donderdag

10.00 uur - 16.00 uur

Vrijdag

10.00 uur - 16.00 uur

Zaterdag

09.00 uur - 16.00 uur

Zondag

Gesloten

De milieustraat is in 2019 op de volgende dagen gesloten: 1 mei (Dag van de Arbeid), 30 mei (Hemelvaart), 15 augustus (O.L.V. Hemelvaart - België), 1 november (Allerheiligen - België) en 25 december (eerste kerstdag).

Afvalsoorten en tarieven

Op de Milieustraat mag u alleen grof afval afkomstig uit particuliere huishoudens inleveren, dus geen afval van bedrijven. Zorg dat u uw legitimatie bij zich heeft. De medewerker van de Milieustraat kan erom vragen.

overzicht kosten en hoeveelheden afval

Soort afval

Prijs per kilo

Asbest

€ 0,080*

Autobanden met of zonder velg (max. 4 banden per levering)

Gratis

A- en B-hout (geverfd en gelakt hout, plaatmaterialen, etc.)

€ 0,050

C-hout (geïmpregneerd hout)

€ 0,165

Dakleer en dakgrind

€ 0,165

Gasbeton (o.a. Ytong)

€ 0,050

Gipshoudend afval

€ 0,050

Grof vuil (inclusief matrassen)

€ 0,165

Kalk, gips,ytong

€ 0,050

Klein chemisch afval

Gratis

Metalen en oud ijzer

Gratis

Oud papier en karton

Gratis

Steenpuin en beton

€ 0,020

Harde kunststoffen/pvc

€ 0,080

Tuin- en snoeiafval

€ 0,020

Vlakglas

€ 0,050

Wit- en bruingoed

Gratis

Zuiver piepschuim (max. 200 liter per levering)

Gratis

 

* Alleen asbesthoudende materialen die verpakt zijn volgens de bestaande richtlijnen van het asbestverwijderingsbesluit worden geaccepteerd. Deze richtlijnen houden onder andere in dat het asbest dubbel in niet-luchtdoorlatende doorzichtige polyethyleenfolie van 0,2 mm wordt verpakt en in handzame pakketten door aanbieder wordt aangeboden. Deze folie is te koop bij doe-het-zelfwinkels en boerenbonden.

Bij het aanleveren van asbest bij de milieustraat moet een door de gemeente geaccordeerd meldingsformulier worden overlegd. Het meldingsformulier dient ten minste te zijn voorzien van:

  • Naam, adres en woonplaats aanmelder
  • De afkomst van het asbest
  • De hoeveelheid asbest
  • Datum van het aanleveren

Magneetkaart Milieustraat

Om toegang te krijgen tot de milieustraat Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Baarle-Hertog aan de Smederijstraat 6 in Baarle-Nassau, moet u een magneetkaart hebben. Deze magneetkaarten zijn verstrekt aan alle particuliere huishoudens van de gemeente die gemeentelijke afvalstoffenheffing betalen. Als u niet in het bezit bent van zo’n magneetkaart krijgt u dus geen toegang tot de milieustraat. Als nieuwe inwoner moet u een afspraak maken bij de balie burgerzaken om de magneetkaart op te halen.

Administratiekosten

De afgelopen jaren is het regelmatig voorgekomen dat de gemeente nieuwe magneetkaarten moest verstrekken aan inwoners die hun magneetkaart waren kwijtgeraakt. Daarom is besloten om voor een nieuwe magneetkaart € 10,- administratiekosten en een nieuwe kaart in rekening te brengen. U moet hiervoor een afspraak maken bij de balie burgerzaken.

Betalen

Bij het aanbieden van afval bij de milieustraat moet overigens in de meeste gevallen wel iets betaald te worden. Het wordt bijzonder op prijs gesteld om dan te pinnen.