Milieustraat

Sommige afvalsoorten kunt u gratis bij de Milieustraat afgeven, voor andere soorten moet u betalen. Zorg dat u bij een bezoek aan de Milieustraat een geldig legitimatiebewijs en uw magneetkaart meeneemt. Vergeet ook uw pinpas en/of knipkaart niet!

LET OP! - Aangepaste openingstijden milieustraat Baarle. Alleen op afspraak

De milieustraat in Baarle-Nassau aan de Smederijstraat is open. De openingstijden zijn per 13 mei aangepast. We blijven op afspraak werken. We werken met tijdblokken van 15 minuten.
Kom NIET naar de milieustraat, tenzij het dringend is: maak dus alleen een afspraak als u uw bezoek niet langer uit kunt stellen.

Voor welke dagen kunt u een afspraak maken?

Inwoners van Alphen-Chaam kunnen een afspraak maken voor:

  • Woensdag en vrijdag van 10:00 – 13:00
  • Donderdag van 12:45 – 16:00
  • Zaterdag van 12:30 – 16:00

Hoe maakt u een afspraak?

U maakt een afspraak via de knop ‘afspraak milieustraat’ rechtsboven deze pagina.

Lukt het niet om online een afspraak te maken? Dan kunt u tussen 8:30 en 12:00 bellen naar 088-3821638.

Meer informatie?

Meer informatie, zoals wat u wel en niet mag brengen en wat de regels zijn vindt u in dit nieuwsbericht. U kunt ook bellen naar ons Klantcontactcentrum, telefoonnummer 14 013.

Afvalsoorten en tarieven

Bij de Milieustraat mag u alleen grof afval afkomstig uit particuliere huishoudens inleveren, dus geen afval van bedrijven. Zorg dat u uw legitimatie bij zich heeft. De medewerker van de Milieustraat kan erom vragen.

overzicht kosten en hoeveelheden afval

Soort afval

Prijs per kilo

Asbest

€ 0,080*

Autobanden met of zonder velg (max. 4 banden per levering)

Gratis

A- en B-hout (geverfd en gelakt hout, plaatmaterialen, etc.)

€ 0,050

C-hout (geïmpregneerd hout)

€ 0,165

Dakleer en dakgrind

€ 0,165

Gasbeton (o.a. Ytong)

€ 0,050

Gipshoudend afval

€ 0,050

Grof vuil (inclusief matrassen)

€ 0,165

Kalk, gips,ytong

€ 0,050

Klein chemisch afval

Gratis

Metalen en oud ijzer

Gratis

Oud papier en karton

Gratis

Steenpuin en beton

€ 0,020

Harde kunststoffen/pvc

€ 0,080

Tuin- en snoeiafval

€ 0,020

Vlakglas

€ 0,050

Wit- en bruingoed

Gratis

Zuiver piepschuim (max. 200 liter per levering)

Gratis

*Voor het verwijderen van asbest dient u in bijna alle gevallen eerst een sloopmelding te doen. Meer informatie hierover vindt u op www.alphen-chaam.nl/asbest. Alleen asbesthoudende materialen die verpakt zijn volgens de bestaande richtlijnen van het asbestverwijderingsbesluit accepteren wij. U moet de geaccordeerde sloopmelding laten zien.

Op het formulier moeten in ieder geval staan:

  • Uw naam, adres en woonplaats
  • Waar het asbest vandaan komt
  • Hoeveel asbest het is
  • Wanneer u het wil brengen

Soms is geen sloopmelding nodig en hoeft u deze ook niet te laten zien bij het inleveren bij de milieustraat. Bijvoorbeeld als u een los asbestvoorwerp zoals een bloembak wilt afvoeren naar de milieustraat. Verpak dit voorwerp dan goed. Asbest moet in stevig doorzichtig plastic folie van minimaal 0,2 millimeter dik zijn verpakt en goed zijn dichtgeplakt met tape. Plak op de verpakking een sticker met daarop het opschrift ‘Asbest’. Bij het bewerken van asbest kunnen gevaarlijke vezels vrijkomen. Ga er dus zorgvuldig mee om. Wanneer u zelf asbest mag verwijderen adviseren wij u om:

  • het geheel nat te spuiten
  • delen niet te breken, slijpen of anders te bewerken
  • persoonlijke bescherming te dragen

Milieupas

Om als inwoner van onze gemeente toegang te krijgen tot de milieustraat aan de Smederijstraat 6 in Baarle-Nassau, moet u een milieupas hebben. Alle particuliere huishoudens in onze gemeente die gemeentelijke afvalstoffenheffing betalen hebben van ons een milieupas gekregen. Als u geen milieupas heeft, krijgt u dus geen toegang tot de milieustraat.

Wat moet ik doen als ik mijn pas kwijt ben of mijn pas stuk is?

Is uw milieupas kapot of kwijt? Meld dit meteen bij de gemeente via 14 013. Uw oude pas blokkeren wij dan. Voor een nieuwe pas betaalt u €10,00. U moet hiervoor een afspraak maken. Dat kan door ons KlantContactCentrum te bellen via 14 013. U krijgt de pas dan direct mee.

Wat moet ik doen als ik verhuis?

Gaat u verhuizen? Geef dit door via het verhuisformulier. De milieupas hoort bij uw huis. Laat de pas dus achter.

Wat moet ik doen als nieuwe bewoner?

De milieupas hoort bij de woning. Dus als het goed is, treft u een milieupas aan in uw nieuwe huis. Is dit niet het geval? Dan kunt u een nieuwe milieupas afhalen bij de receptie van het gemeentehuis. Dit kan op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en maandag van 13.00 tot 16.00 uur en van 17.00  tot 19.00 uur

Wat moet ik meenemen bij een bezoek aan de milieustraat?

Neem bij een bezoek aan de milieustraat een geldig legitimatiebewijs en uw milieupas mee. Sommige afvalsoorten kunt u gratis bij de milieustraat afgeven; voor andere moet u betalen. Vergeet daarom ook uw pinpas en/of knipkaart niet!