Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Milieustraat

Sommige afvalsoorten kunt u gratis bij de Milieustraat afgeven, voor andere soorten moet u betalen. Zorg dat u bij een bezoek aan de Milieustraat een geldig legitimatiebewijs en uw magneetkaart meeneemt. Vergeet ook uw pinpas en/of knipkaart niet!

Openingstijden Milieustraat

Voor een bezoek aan de Milieustraat hoeft u geen afspraak te maken.

Openingstijden Milieustraat (Adres: Smederijstraat 6, Baarle-Nassau)

Openingstijden Milieustraat

Dag

Openingstijden

Maandag

Gesloten

Dinsdag

Gesloten

Woensdag

10.00 uur - 16.00 uur

Donderdag

10.00 uur - 16.00 uur

Vrijdag

10.00 uur - 16.00 uur

Zaterdag

09.00 uur - 16.00 uur

Zondag

Gesloten

Afvalsoorten en tarieven

Op de Milieustraat mag u alleen grof afval afkomstig uit particuliere huishoudens inleveren, dus geen afval van bedrijven. Zorg dat u uw legitimatie bij zich heeft. De medewerker van de Milieustraat kan erom vragen.

overzicht kosten en hoeveelheden afval

Soort afval

Prijs per kilo

Asbest

€ 0,080*

Autobanden met velg

€ 0,145

A- en B-hout (geverfd en gelakt hout, plaatmaterialen, etc.)

€ 0,050

C-hout (geïmpregneerd hout)

€ 0,150

Dakleer en dakgrind

€ 0,150

Gasbeton (o.a. Ytong)

€ 0,050

Gipshoudend afval

€ 0,050

Grof vuil (inclusief matrassen)

€ 0,150

Kalk, gips,ytong

€ 0,050

Klein chemisch afval

Gratis

Metalen en oud ijzer

Gratis

Oud papier en karton

Gratis

Steenpuin en beton

€ 0,025

Harde kunststoffen/pvc

€ 0,080

Tuin- en snoeiafval

€ 0,025

Vlakglas

€ 0,050

Wit- en bruingoed

Gratis

 

* Alleen asbesthoudende materialen die verpakt zijn volgens de bestaande richtlijnen van het asbestverwijderingsbesluit worden geaccepteerd. Deze richtlijnen houden onder andere in dat het asbest dubbel in niet-luchtdoorlatende doorzichtige polyethyleenfolie van 0,2 mm wordt verpakt en in handzame pakketten door aanbieder wordt aangeboden. Deze folie is te koop bij doe-het-zelfwinkels en boerenbonden.

Bij het aanleveren van asbest bij de milieustraat moet een door de gemeente geaccordeerd meldingsformulier worden overlegd. Het meldingsformulier dient ten minste te zijn voorzien van:

  • Naam, adres en woonplaats aanmelder
  • De afkomst van het asbest
  • De hoeveelheid asbest
  • Datum van het aanleveren

Magneetkaart Milieustraat

Om toegang te krijgen tot de milieustraat Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Baarle-Hertog aan de Smederijstraat 6 in Baarle-Nassau, moet u een magneetkaart hebben. Deze magneetkaarten zijn verstrekt aan alle particuliere huishoudens van de gemeente die gemeentelijke afvalstoffenheffing betalen. Als u niet in het bezit bent van zo’n magneetkaart krijgt u dus geen toegang tot de milieustraat. Als nieuwe inwoner moet u een afspraak maken bij de balie burgerzaken om de magneetkaart op te halen.

Administratiekosten

De afgelopen jaren is het regelmatig voorgekomen dat de gemeente nieuwe magneetkaarten moest verstrekken aan inwoners die hun magneetkaart waren kwijtgeraakt. Daarom is besloten om voor een nieuwe magneetkaart € 10,- administratiekosten en een nieuwe kaart in rekening te brengen. U moet hiervoor een afspraak maken bij de balie burgerzaken.

Betalen

Bij het aanbieden van afval bij de milieustraat moet overigens in de meeste gevallen wel iets betaald te worden. Het wordt bijzonder op prijs gesteld om dan te pinnen.