Milieustraat

Sommige afvalsoorten kunt u gratis bij de Milieustraat afgeven, voor andere soorten moet u betalen. Zorg dat u bij een bezoek aan de Milieustraat een geldig legitimatiebewijs en uw magneetkaart meeneemt. Vergeet ook uw pinpas en/of knipkaart niet!

Openingstijden Milieustraat

Voor een bezoek aan de Milieustraat hoeft u geen afspraak te maken.

Openingstijden Milieustraat (Adres: Smederijstraat 6, Baarle-Nassau)

Openingstijden Milieustraat

Dag

Openingstijden

Maandag

Gesloten

Dinsdag

Gesloten

Woensdag

10.00 uur - 16.00 uur

Donderdag

10.00 uur - 16.00 uur

Vrijdag

10.00 uur - 16.00 uur

Zaterdag

09.00 uur - 16.00 uur

Zondag

Gesloten

Op 24 en 31 december sluit de milieustraat om 12.00.

De milieustraat is in 2020 op de volgende dagen gesloten: 1 januari (Nieuwjaar), 1 mei (Dag van de Arbeid), 21 mei (Hemelvaart), 15 augustus (O.L.V. Hemelvaart - België), 11 november (Wapenstilstand - België) en 25 december (Eerste Kerstdag).

Afvalsoorten en tarieven

Op de Milieustraat mag u alleen grof afval afkomstig uit particuliere huishoudens inleveren, dus geen afval van bedrijven. Zorg dat u uw legitimatie bij zich heeft. De medewerker van de Milieustraat kan erom vragen.

overzicht kosten en hoeveelheden afval

Soort afval

Prijs per kilo

Asbest

€ 0,080*

Autobanden met of zonder velg (max. 4 banden per levering)

Gratis

A- en B-hout (geverfd en gelakt hout, plaatmaterialen, etc.)

€ 0,050

C-hout (geïmpregneerd hout)

€ 0,165

Dakleer en dakgrind

€ 0,165

Gasbeton (o.a. Ytong)

€ 0,050

Gipshoudend afval

€ 0,050

Grof vuil (inclusief matrassen)

€ 0,165

Kalk, gips,ytong

€ 0,050

Klein chemisch afval

Gratis

Metalen en oud ijzer

Gratis

Oud papier en karton

Gratis

Steenpuin en beton

€ 0,020

Harde kunststoffen/pvc

€ 0,080

Tuin- en snoeiafval

€ 0,020

Vlakglas

€ 0,050

Wit- en bruingoed

Gratis

Zuiver piepschuim (max. 200 liter per levering)

Gratis

 

* Alleen asbesthoudende materialen die verpakt zijn volgens de bestaande richtlijnen van het asbestverwijderingsbesluit worden geaccepteerd. Deze richtlijnen houden onder andere in dat het asbest dubbel in niet-luchtdoorlatende doorzichtige polyethyleenfolie van 0,2 mm wordt verpakt en in handzame pakketten door aanbieder wordt aangeboden. Deze folie is te koop bij doe-het-zelfwinkels en boerenbonden.

Bij het aanleveren van asbest bij de milieustraat moet een door de gemeente geaccordeerd meldingsformulier worden overlegd. Het meldingsformulier dient ten minste te zijn voorzien van:

  • Naam, adres en woonplaats aanmelder
  • De afkomst van het asbest
  • De hoeveelheid asbest
  • Datum van het aanleveren

Magneetkaart Milieustraat

Om als inwoner van onze gemeente toegang te krijgen tot de milieustraat aan de Smederijstraat 6 in Baarle-Nassau, moet u een milieupas hebben. Alle particuliere huishoudens in onze gemeente die gemeentelijke afvalstoffenheffing betalen hebben van ons een milieupas gekregen. Als u geen milieupas heeft, krijgt u dus geen toegang tot de milieustraat.

Wat moet ik doen als ik mijn pas kwijt ben of mijn pas stuk is?

Is uw milieupas kapot of kwijt? Meld dit meteen bij de gemeente via 14 013. U krijgt dan een nieuwe pas. Uw oude pas blokkeren wij dan. Voor een nieuwe pas betaalt u €10,00. U moet hiervoor een afspraak maken. Dat kan via het klantcontactcentrum tel. 14 013. U krijgt de pas dan direct mee.

Wat moet ik doen als ik verhuis?

Gaat u verhuizen? Geef dit door via het verhuisformulier (PDF, 9 kb) . De milieupas hoort bij uw huis. Laat de pas dus achter.

Wat moet ik doen als nieuwe bewoner?

De milieupas hoort bij de woning. Dus als het goed is, treft u een milieupas aan in uw nieuwe huis. Is dit niet het geval? Dan kunt u een nieuwe milieupas afhalen bij de receptie van het gemeentehuis. Dit kan op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en maandag van 13.00 tot 16.00 uur en van 17.00  tot 19.00 uur

Wat moet ik meenemen bij een bezoek aan de milieustraat?

Neem bij een bezoek aan de milieustraat een geldig legitimatiebewijs en uw milieupas mee. Sommige afvalsoorten kunt u gratis bij de milieustraat afgeven; voor andere moet u betalen. Vergeet daarom ook uw pinpas en/of knipkaart niet!