Milieustraat

Sommige afvalsoorten kunt u gratis bij de Milieustraat afgeven, voor andere soorten moet u betalen. Zorg dat u bij een bezoek aan de Milieustraat een geldig legitimatiebewijs en uw milieupas meeneemt. Vergeet ook uw pinpas niet!

Werkwijze bezoek milieustraat

Dit is de werkwijze op de milieustraat:

 • Maximaal 2 personen per auto. Medewerkers van de milieustraat mogen u niet helpen met tillen. Kinderen mogen niet op het terrein.
 • U kunt alleen met pin betalen. Contactloos betalen is mogelijk als uw pinpas daarvoor geschikt is.
 • Er mag maximaal 1 voertuig bij een container lossen.
 • Heeft u hulpmiddelen (schop, borstel, etc) nodig voor het lossen van afval? Breng deze dan zelf mee.

Openingstijden

Openingstijden Milieustraat (Adres: Smederijstraat 6, Baarle-Nassau)

 


Openingstijden Milieustraat (Adres: Smederijstraat 6, Baarle-Nassau)
DagOpeningstijden
MaandagGesloten
DinsdagGesloten
Woensdag      10.00 uur - 16.00 uur  
Donderdag10.00 uur - 16.00 uur
Vrijdag10.00 uur - 16.00 uur
Zaterdag09.00 uur - 16.00 uur
ZondagGesloten

De milieustraat is in 2023 op de volgende dagen gesloten: 18 mei (Hemelvaartsdag), 21 juli (Nationale Feestdag België), 1 november (Allerheiligen) en 11 november (Wapenstilstandsdag).

Afvalsoorten en tarieven

Bij de Milieustraat mag u alleen grof afval afkomstig uit particuliere huishoudens inleveren, dus geen afval van bedrijven. Ook zand en huisvuil kunt u niet inleveren bij de milieustraat. Zorg dat u uw legitimatie bij zich heeft. De medewerker van de Milieustraat kan erom vragen.

Overzicht kosten en hoeveelheden afval
Soort afvalPrijs per kilo
Asbest€ 0,080*
Autobanden met of zonder velg (max. 4 per levering)   Gratis
A- en B-hout (geverfd en gelakt hout, plaatmaterialen, etc.)        € 0,080
C-hout (geïmpregneerd hout)€ 0,165
Dakleer en dakgrind€ 0,165
Grof vuil€ 0,165
Kalk, gips, ytong€ 0,080
Klein chemisch afvalGratis
MatrassenGratis
Meubels (niet herbruikbaar)€ 0,165
Metalen en oud ijzerGratis
Oud papier en kartonGratis
Steenpuin en beton€ 0,020
Harde kunststoffen/pvc€ 0,030
Tuin- en snoeiafval€ 0,030
Vlakglas€ 0,080
Wit- en bruingoedGratis
Zuiver piepschuim (max. 200 liter per levering)Gratis

*Voor het verwijderen van asbest dient u in bijna alle gevallen eerst een sloopmelding te doen. Meer informatie hierover vindt u op www.alphen-chaam.nl/asbest. Alleen asbesthoudende materialen die verpakt zijn volgens de bestaande richtlijnen van het asbestverwijderingsbesluit accepteren wij. U moet de geaccordeerde sloopmelding laten zien.

Op het formulier moeten in ieder geval staan:

 • Uw naam, adres en woonplaats
 • Waar het asbest vandaan komt
 • Hoeveel asbest het is
 • Wanneer u het wil brengen

Soms is geen sloopmelding nodig en hoeft u deze ook niet te laten zien bij het inleveren bij de milieustraat. Bijvoorbeeld als u een los asbestvoorwerp zoals een bloembak wilt afvoeren naar de milieustraat. Verpak dit voorwerp dan goed. Asbest moet in stevig doorzichtig plastic folie van minimaal 0,2 millimeter dik zijn verpakt en goed zijn dichtgeplakt met tape. Plak op de verpakking een sticker met daarop het opschrift ‘Asbest’. Bij het bewerken van asbest kunnen gevaarlijke vezels vrijkomen. Ga er dus zorgvuldig mee om. Wanneer u zelf asbest mag verwijderen adviseren wij u om:

 • het geheel nat te spuiten
 • delen niet te breken, slijpen of anders te bewerken
 • persoonlijke bescherming te dragen

Milieupas

Om als inwoner van onze gemeente toegang te krijgen tot de milieustraat aan de Smederijstraat 6 in Baarle-Nassau, moet u een milieupas hebben. Alle particuliere huishoudens in onze gemeente die gemeentelijke afvalstoffenheffing betalen hebben van ons een milieupas gekregen. Als u geen milieupas heeft, krijgt u dus geen toegang tot de milieustraat.

Wat moet ik doen als ik mijn pas kwijt ben of mijn pas stuk is?

Is uw milieupas kapot of kwijt? Meld dit meteen bij de gemeente via 14 013. Uw oude pas blokkeren wij dan. Voor een nieuwe pas betaalt u €10,00. U moet hiervoor een afspraak maken. Dat kan door ons Klant Contact Centrum te bellen via 14 013. U krijgt de pas dan direct mee.

Wat moet ik doen als ik verhuis?

Gaat u verhuizen? Geef dit door via het verhuisformulier (PDF, 9 kb) . De milieupas hoort bij uw huis. Laat de pas dus achter.

Wat moet ik doen als nieuwe bewoner?

De milieupas hoort bij de woning. Dus als het goed is, treft u een milieupas aan in uw nieuwe huis. Is dit niet het geval? Dan kunt u een nieuwe milieupas afhalen bij de receptie van het gemeentekantoor. Dit kan op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en maandag van 13.00 tot 16.00 uur en van 17.00 tot 19.00 uur

Wat moet ik meenemen bij een bezoek aan de milieustraat?

Neem bij een bezoek aan de milieustraat een geldig legitimatiebewijs en uw milieupas mee. Sommige afvalsoorten kunt u gratis bij de milieustraat afgeven; voor andere moet u betalen. Vergeet daarom ook uw pinpas niet!