Kwijtschelding belastingen

Als u uw gemeentelijke belastingen niet kunt betalen, dan heeft u de mogelijkheid om hiervoor kwijtschelding aan te vragen. Of u in aanmerking komt, hangt af van uw persoonlijke en financiële omstandigheden. 

Wanneer is het zinvol om kwijtschelding aan te vragen?

U heeft:

  • een minimum inkomen
  • geen vermogen (o.a. geen tegoeden op bank- en spaarrekeningen)
  • geen overwaarde op de eigen woning
  • geen auto die meer waard is dan € 2.269,00

Waar kan ik kwijtschelding voor aanvragen?

U kunt kwijtschelding aanvragen voor rioolrecht en afvalstoffenheffing. 

Hoe kan ik kwijtschelding aanvragen?

U kunt het aanvraagformulier ‘kwijtschelding’ onderaan de pagina downloaden en opsturen naar invordering@abg.nl. U kunt het formulier ook opvragen bij ons Klantcontactcentrum via telefoonnummer 14 013.

Wanneer ontvang ik de aanslag gemeentelijke belastingen?

Het rioolrecht en de afvalstoffenheffing brengt Brabant Water via het voorschot bij u in rekening. Dit voorschot passen zij aan als u kwijtschelding krijgt. U betaalt dan geen gemeentelijke belastingen meer bij Brabant Water.

Betalingsregeling aanvragen

Komt u niet voor kwijtschelding in aanmerking? Is het voor u toch onmogelijk om binnen de gestelde termijn(en) de aanslag te betalen? Dan kunt u een betalingsregeling aanvragen. U kunt het aanvraagformulier “betalingsregeling” via deze link downloaden en opsturen naar invordering@abg.nl of stuur het op naar:
Gemeente Alphen-Chaam, Antwoordnummer 17002, 5100 VK in Alphen

U kunt het formulier ook opvragen bij ons Klantcontactcentrum.

Inkomensondersteuning

Heeft u een laag inkomen? Er zijn regelingen die er speciaal zijn om mensen met een laag inkomen financieel te ondersteunen. U leest er meer over op de pagina alphen-chaam.nl/laaginkomen.