Ik wil persoonlijk advies

Op deze pagina staat aangegeven waar u terecht kunt voor informatie en advies bij vragen over uw sociale situatie of omdat u voor korte of langere tijd ondersteuning nodig heeft.

Dorpsteam

Heeft u een hulpvraag of heeft u ondersteuning nodig? Of heeft u een idee om uw dorp nog leuker en mooier te maken en zoekt u daarbij hulp? Het Dorpsteam brengt u in contact, denkt met u mee en weet waar u moet zijn. Het Dorpsteam is er voor alle inwoners van de gemeente.

Hoe bereik ik het Dorpsteam?

Het Dorpsteam kunt u op verschillende manieren bereiken. Telefonisch, per mail, online en er is een inloopspreekuur. Alle informatie is te vinden via de website van het Dorpsteam.

Het Trefpunt

Het Trefpunt is een plek waar u zich kunt aanmelden voor vrijwilligerswerk. Ook vindt u hier vrijwilligers die hulp aanbieden. In het Trefpunt werken ook mobiliteit-consulenten. Zij kijken samen met u naar de mogelijkheden om uzelf toch te kunnen verplaatsen. Verder helpt het Trefpunt bij de bezorging van maaltijden. Taalmaatjes helpen bij het leren spreken, schrijven en lezen. Vrijwilligers ondersteunen u bij het gebruik van inwonersplatform OnsAlphenChaam.nl. Heeft u een idee voor uw wijk of buurt? In het Trefpunt bespreekt u uw idee met anderen.

Contact opnemen met Het Trefpunt

Het Trefpunt vindt u aan de Heuvelstraat 5 in Alphen. Binnenlopen zonder afspraak kan op maandag en woensdag van 9.00 tot 13.00 uur.

Effe Buurten Alphen en Chaam

Effe Buurten is als een gezellige huiskamer waar jong en oud zich welkom voelt. Zowel in Alphen als in Chaam kunt u 2 dagdelen per week vrijblijvend binnenlopen. Niets moet en bijna alles is mogelijk. Ook hier werken beroepskrachten en vrijwilligers samen. U kunt zelf ook allerlei leuke activiteiten bedenken. Koffie, thee en ranja staan altijd klaar.

Effe Buurten is in Chaam open op dinsdag van 13.00 tot 16.00 uur en woensdag van 9.00 tot 12.00 uur. En in Alphen op woensdag van 9.00 tot 12.00 uur en donderdag van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Locaties: de foyers van Den Heuvel (Alphen) en het SKAC (Chaam).

OnsAlphenChaam

Op het Digitaal Dorpsplein www.onsalphenchaam.nl kunnen inwoners met elkaar in contact komen, dingen delen, hulpvragen stellen en hulp aanbieden. Op ‘OnsAlphenChaam’ staan lokale nieuwsberichten en een activiteitenkalender. U vindt hier ook een gids en een sociale kaart met alle organisaties die u hulp bieden bij verschillende zaken.