Hulp bij schulden

Heeft u schulden en komt u er niet meer zelf uit? De gemeente Alphen-Chaam probeert u te helpen.

Ondersteuning door Plangroep

Vanaf 1 januari 2020 heeft de gemeente Alphen-Chaam een nieuwe partner op het gebied van schuldhulpverlening: PLANgroep. PLANgroep heeft de taken van Kredietbank West-Brabant en Instituut voor Maatschappelijk Welzijn (IMW) op het gebied van schuldhulpverlening overgenomen voor alle nieuwe klanten. Als u al een schuldhulpverleningstraject bij de Kredietbank West-Brabant had lopen, verandert er voor u niets.

Bent u bang om in de schulden te raken en wilt u dat voorkomen? Of heeft u al te maken met aanmaningen van schuldeisers? Vraag om hulp. Voordat de situatie uit de hand loopt. PLANgroep biedt in combinatie met schuldhulp, begeleiding en budgetbeheer aan (bijvoorbeeld bij automatische betaling van vaste lasten).

Hoe kunt u PLANgroep bereiken?

U kunt PLANgroep op de volgende manieren bereiken:

Vroeg Eropaf

Vroeg Eropaf binnen de schuldhulpverlening is het in een zo vroeg mogelijk stadium in beeld brengen van mensen met financiële problemen om vroegtijdige hulpverlening mogelijk te maken.

Ondernemers met schulden

Ondernemen is niet altijd even makkelijk en brengt uitdagingen met zich mee. Zo kan het zijn dat u de financiële situatie van uw bedrijf (even) niet meer overziet en/of dat u bijvoorbeeld schulden of financiële problemen heeft. U staat niet alleen hierin en hiervoor kunt u hulp krijgen. PLANgroep legt voor u contact met de organisatie ‘Over Rood’. Over Rood begeleidt ondernemers naar een financieel gezonde toekomst en behartigt uw belangen. Dit alles is uiteraard gratis.

U kunt zich aanmelden door te bellen met PLANgroep via 088-5004899 of door een mail te sturen naar AC@PLANgroep.nl. U kunt uiteraard ook rechtstreeks contact opnemen met Over Rood. Dit kan via het e-mailadres breda@overrood.nl en telefonisch via 085-0408416.

Heeft u vragen over geld?

Heeft u moeite met brieven en formulieren van bijvoorbeeld de Belastingdienst? Lukt het u niet om een uitkering, toeslag of kwijtschelding aan te vragen? Kom dan naar het inloopspreekuur van het Sociaal Raadsliedenwerk.

Het spreekuur van het Sociaal Raadsliedenwerk is elke dinsdag van 9.30 uur - 11.00 uur bij Den Heuvel in Alphen, Heuvelstraat 5. De sociaal raadslieden zijn telefonisch bereikbaar via 076-5240820.