Gehandicaptenparkeerkaart

Met een gehandicaptenparkeerkaart mag u parkeren op algemene gehandicaptenparkeerplaatsen. De kaart is maximaal 5 jaar geldig, persoonsgebonden en niet gekoppeld aan een kenteken.

Gehandicaptenparkeerkaart

We onderscheiden de bestuurderskaart en de passagierskaart.

De criteria voor de afgifte van een gehandicaptenparkeerkaart zijn:

  • zowel voor een bestuurders- als een passagierskaart moet er een aantoonbare loopbeperking zijn van langdurige aard ten gevolge van een aandoening of gebrek, maximale loopafstand 100 meter met de gebruikelijke hulpmiddelen.
  • voor een passagierskaart moet u tevens voor het vervoer van deur tot deur continu afhankelijk zijn van de hulp van de bestuurder

Kosten

Product

Prijs

Keuringskosten

€ 52,85

Legeskosten

€ 31,40

Er vindt geen restitutie plaats indien de aanvraag wordt afgewezen.

De gehandicaptenparkeerkaart is persoonsgebonden. Bij overlijden moet de kaart worden ingeleverd. Diefstal of verlies moet u meteen melden. Voor een duplicaat betaalt u € 31,40 aan legeskosten.

Aanvragen

  1. Vul het aanvraagformulier gehandicaptenparkeerkaart (DigiD) in.
  2. Let op! Voor elke aanvraag is wettelijk een geneeskundig onderzoek verplicht door een onafhankelijke instantie (deze komt op huisbezoek). Kosten van de keuring zijn € 52,85.
  3. Bij het inleveren van de aanvraag moet een recente kleurenpasfoto worden ingeleverd, een kopie van de te verlopen Gehandicaptenparkeerkaart en moeten de leges ad. € 31,40 worden voldaan. Er vindt geen restitutie plaats indien de aanvraag wordt afgewezen.
  4. De gehandicaptenparkeerkaart moet door de aanvrager persoonlijk worden aangevraagd en opgehaald. Maak voor het aanvragen/ophalen een afspraak.