Ophaaldagen afval

Eén keer per vier weken halen wij bij u het restafval (grijze container) op; één keer per twee weken gft-afval (groen deksel), één keer per twee weken pmd (oranje deksel) en één keer per maand oud papier en karton. Op de ophaaldag zet u de container vóór 07:30 uur buiten. Zorg ervoor dat de wielen en de handvatten in de richting van de straat staan, het deksel van de container dicht is en dat er niet meer dan 75 kg in uw container zit.

Bekijk of print hier uw afvalkalender.

Wanneer halen we het afval op?

Kijk op de afvalkalender die u thuis heeft gekregen. U kunt ook op de Afvalwijzer zien op welke dag wij uw afval ophalen. U typt hiervoor uw postcode en huisnummer in. U kunt via deze site ook uw persoonlijke afvalkalender uitprinten.

Afvalkalender

U kunt de kalender bekijken via www.mijnafvalwijzer.nl of via de Afvalwijzer app. Ook op www.mijnafvalwijzer.nl kunt u na het invullen van uw postcode en huisnummer zien wanneer wij het afval bij u ophalen. U kunt uw digitale afvalkalender downloaden en printen.

Afvalwijzer app

Om u beter en sneller te kunnen informeren is de Afvalwijzer app ontwikkeld. Deze app kunt u downloaden op uw smartphone of tablet. U ontvangt informatie over het soort afval dat u aan kunt bieden, maar u krijgt ook herinneringsberichtjes, zodat u weet welke container u wanneer buiten moet zetten. Bovendien stellen wij u zo op de hoogte als er iets wijzigt in het ophaalschema.

U kunt de Afvalwijzer app downloaden voor:

Hoe en wanneer zet ik de containers aan de straat?

  • op de ophaaldag zet u de container vóór 07:30 uur buiten
  • zorg ervoor dat het deksel van de container dicht is en dat de inhoud van uw container niet zwaarder is dan 75 kg
  • zet de container op de juiste manier op straat, met de handvatten wijzend in de richting van de straat
  • haal uw lege container vóór 20:00 uur weer binnen
  • Pmd kunt u ook los in de speciale inzamelzakken aanbieden
  • oud papier en karton wordt met een container of in dozen/losse bundels opgehaald. Kijk hier welke situatie voor u geldt

Container niet (helemaal) geleegd

Is uw container niet (volledig) geleegd? Dan kunt u dit online doorgeven. Meer informatie over het aanvragen van containers vindt u op de pagina containers.