La Vuelta komt door onze gemeente

La Vuelta (Ronde van Spanje) komt naar Nederland. Met (internationale) toprenners, een ploegenpresentatie, een uitgebreid activatieprogramma en drie prachtige etappes door Utrecht en Brabant is het een uniek event om mee te maken. Bij de etappe Breda-Breda op zondag 21 augustus doorkruist de route onze gemeente. Maak er vooral een feestje van en geniet van dit spektakel.

Melding of vergunning

Pakt u het met uw familie, vrienden of als ondernemer grootser aan, houd er dan rekening mee dat de activiteit aangemerkt kan worden als een evenement. U moet u dan aan bepaalde spelregels houden. Wanneer is een activiteit een evenement? Wanneer is een melding voldoende? En wanneer is een vergunning nodig en wanneer moet u die aanvragen? Lees het op onze website.

Extra spelregels

Daarnaast moeten we ons met z’n allen houden aan extra spelregels van de organisatie van de Ronde van Spanje voor nevenactiviteiten. Zo is direct naast, op of boven het parcours niets toegestaan. En ook het fietspad en de stoep naast het parcours moeten altijd vrij blijven (in verband met loopstromen en crowd management). En er zijn meer zaken die we voor moeten leggen aan de organisatie of die bij voorbaat al niet zijn toegestaan.

Stuur ons daarom altijd een mail als u van plan bent iets te organiseren: apv@abg.nl.

La Vuelta: we maken er samen een feestje van!

Straten Strijbeek, Chaam en Alphen

De doorkomst door Alphen-Chaam heeft betrekking op de volgende straten (op volgorde van doorkomst):

  • Strijbeek en Chaam (reclamekaravaan verwacht rond 12.00 uur, renners rond 13.00 uur): Strijbeekseweg – Goudbergseweg - Oude Bredasebaan – Meerleseweg – Bredaseweg – Dorpsstraat – Baarleseweg
  • Alphen (reclamekaravaan verwacht rond 12.30 uur, renners rond 13.30 uur): Alphenseweg N260 – Baarleseweg – Raadhuisstraat - Goedentijd N260 - Gilzerweg N260

Verkeersmaatregelen

Voor de Vuelta worden een aantal straten die onderdeel zijn van het parcours of op het parcours uit komen afgesloten. Een overzicht van de afsluitingen vindt u onder downloads. De bijbehorende tijden:

  • De straten in Strijbeek en Chaam zijn afgesloten van ongeveer 11.15 uur tot ongeveer 14.15 uur;
  • De straten in Alphen zijn afgesloten van ongeveer 11.45 uur tot ongeveer 14.45 uur.

Let op: bovenstaande tijden zijn indicaties en afhankelijk van het verloop van de koers c.q. de snelheid van de renners. De bereikbaarheid door de hulpdiensten blijft tijdens de afzettingen natuurlijk gewaarborgd.

In verband met de veiligheid van de wielrenners zal er langs de gehele route een parkeerverbod van zaterdag 20 augustus 21.00 uur tot en met zondag 21 augustus 18.00 uur van kracht zijn. Dit betekent dat er geen auto’s of andere voertuigen op de weg of in de parkeervakken langs het parcours mogen staan.

La Vuelta Holanda

La Vuelta komt op 19, 20 en 21 augustus 2022 naar Nederland. Met (internationale) toprenners, een ploegenpresentatie, een uitgebreid activatieprogramma en drie prachtige etappes door Utrecht en Brabant wordt het een uniek event om mee te maken. Bekijk de routes en alle overige informatie over La Vuelta Holanda: www.lavueltaholanda.com.