26 september Cittaslow Sunday: fiets mee en bezoek Cittaslowsupporters!

Op zondag 26 september organiseren de gemeente Alphen-Chaam en LandStad de Baronie Cittaslow Sunday.

Wat is Cittaslow Sunday?

Tijdens Cittaslow Sunday vieren we dat gemeente Alphen-Chaam officieel een Cittaslow-gemeente is. Op deze dag openen de Cittaslowsupporters hun deuren. Kom een kijkje nemen en ontdek wat supporters te bieden hebben. De dag is gevuld met allerlei activiteiten. Bekijk bijvoorbeeld een Cittaslowfilm in de Vlaamse Schuur of maak een excursie op de Bleeke Heide met Natuurvereniging Mark en Leij. Ontdek Landgoed de Hoevens via een speciale wandelroute en maak kans op prijzen bij de stand van Toerisme de Baronie. Maar er is nog meer. Bekijk het overzicht van deelnemers en bepaal je route.

Waar is de Cittaslow Sunday?

Op plaatsen door heel de hele gemeente Alphen-Chaam en in Riel kun je Cittaslowsupporters bezoeken. Op een kaartje hebben we aangegeven welke supporters hun deuren op zondag 26 september van 10.00 uur tot 16.00 uur open zetten. Dit alles is gratis.

Hoe kan je mee doen?

Je kunt een fietsroute uitstippelen via de fietsknooppunten, maar dat hoeft niet. Je kunt ook je eigen route kiezen. We hebben een handig overzicht met knooppunten en alle deelnemers gemaakt.

Ook aandacht voor ‘Fietsen voor mijn eten’

Cittaslow Sunday komt tot stand in samenwerking met de supporters van Cittaslow Alphen-Chaam en LandStad de Baronie. Op woensdag 7 juli lanceerde LandStad de Baronie een kaart met tientallen producenten van streekproducten en streekproductenwinkels. Op die kaart staan ook alle fietsknooppunten in de regio, de Baroniepoorten en toeristische informatiepunten van Toerisme de Baronie. Deze kaart kun je op Cittaslow Sunday gratis afhalen bij de stands van Toerisme de Baronie. Naast de Cittaslowsupporters kun je op zondag 26 september ook een kijkje nemen bij de deelnemers van Fietsen voor mijn eten.