Het Trefpunt, Effe Buurten en OnsAlphenChaam

Het Trefpunt en Effe Buurten zijn inlooppunten, OnsAlphenChaam is een digitale ontmoetingsplaats. Voor en door inwoners van Alphen-Chaam, zonder kosten of verplichtingen.

In Alphen-Chaam zijn drie ontmoetingsplaatsen waaraan iedereen gratis kan deelnemen: Het Trefpunt, Effe Buurten en OnsAlphenChaam. Via deze ontmoetingsplaatsen kunnen inwoners elkaar op een ongedwongen manier vinden, inspireren en verder helpen. Dit  kan het dagelijks leven een stuk aangenamer maken.

Effe Buurten Alphen en Chaam

Effe Buurten is als een gezellige huiskamer waar jong en oud zich welkom voelt. Zowel in Alphen als in Chaam kun je twee dagdelen per week vrijblijvend binnenlopen. Niets moet en bijna alles is mogelijk. Ook hier werken beroepskrachten en vrijwilligers samen. Je kunt zelf ook allerlei leuke activiteiten bedenken. Koffie, thee en ranja staan altijd klaar.

Effe Buurten is in beide kernen open op dinsdag van 13.00 tot 16.00 uur en woensdag van 9.00 tot 12.00 uur. Locaties: de foyers van Den Heuvel (Alphen) en het SKAC (Chaam).

Deelnemers

Deelnemers Trefpunt 

Aanwezig

Mobiliteitsconsulenten: vragen over het gebruik van openbaar vervoer

Maandag van 9.00 tot 13.00 uur en op afspraak

Buurtverbinders:  informatie/hulp bij het gebruik van de website OnsAlphenChaam

Maandag 9.00 tot 10.00 uur en op afspraak

MEE: onafhankelijke cliëntondersteuning

Woensdag van 9.00 tot 11.00 uur

KBO Alphen: informatie voor senioren

Derde woensdag van de maand van 09.00 tot 12.00 uur

Rabobank Alphen: persoonlijke informatie

Derde woensdag van de maand 9.30-11.30 uur

Talent2Work, bij vragen over werk en inkomen

Dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur

Leystromen: informatie voor huurders

In de even weken op woensdag van 10.30 tot 11.30 uur

Trefpunt Alphen

Bij Het Trefpunt in Alphen loop je binnen voor een praatje, om een ondersteuningsvraag te stellen of een dienst aan te bieden. Vraag en aanbod, creativiteit en kennis komen hier bij elkaar. In Het Trefpunt zijn professionals en vrijwilligers actief. Het is te vinden naast cultureel centrum Den Heuvel in Alphen. In onderstaand schema staat wie er te vinden zijn. Het Trefpunt is vier dagen per week telefonisch bereikbaar: 06-53919045 (maandag tot en met woensdag van 9.00 tot 13.00 uur) en 06-51248345 (maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Trefpunt Chaam en Galder

Het Trefpunt heeft (nog) geen vaste bezetting in Chaam en Galder, maar alle  inwoners van Alphen-Chaam kunnen terecht bij Het Trefpunt in Alphen. Wel heeft de Rabobank, net als bij Het Trefpunt Alphen, een steunpunt opgezet in Chaam. Elke 1e woensdag van de maand van 9.30 tot 11.30 uur vrije inloop bij het SKAC.

Ons Alphen-Chaam

www.onsalphenchaam.nl is een handige site waar je informatie kunt vinden en delen via het prikbord, de agenda, nieuwtjes, evenementen, buurtfoto’s en filmpjes. De Buurtverbinders kennen alle tips en trucs; zij geven graag uitleg.

Facebook

Het Trefpunt en OnsAlphenChaam zijn te vinden op Facebook.