Toekomstvisie 2030

We schrijven in 2021 een visie op de toekomst van Alphen-Chaam, die weergeeft waar de gemeente in 2030 wil staan. Hoe houden we Alphen-Chaam bereikbaar en aantrekkelijk? Wat doen we in de toekomst met woningbouw? Welke voorzieningen vinden we belangrijk? Willen we meer mogelijkheden voor toerisme en bedrijvigheid? Of kiezen we toch liever voor ruimte en rust? En hoe houden we onze natuur mooi en waardevol? Ook belangrijk: wat doen we met duurzaamheid? En hoe doen we dat dan in onze eigen dorpen? De antwoorden op deze en soortgelijke vragen komen in de toekomstvisie te staan.

Uw mening telt!

We vinden het erg belangrijk om inwoners te betrekken bij de totstandkoming van deze visie. We zijn dus erg benieuwd naar uw mening. Daarom stellen we het zeer op prijs als u de vragenlijst invult waarover u een briefthuis heeft ontvangen.

U kunt de vragenlijst op twee manieren invullen:

  1. Via internet via deze link.
  2. Op papier. U kunt een papieren vragenlijst opvragen bij Marlijn van de Sande via telefoonnummer: 14 013 of via e-mail: marlijnvandesande@abg.nl.

U kunt de vragenlijst invullen tot en met zondag 21 februari 2021. Willen uw huisgenoten (van 18 jaar of ouder) zelf ook een vragenlijst invullen? Graag! Zij kunnen daarvoor ook gebruik maken van bovenstaande link.

Meld u nu alvast aan voor de online community

Aan de hand van de antwoorden op de vragenlijst selecteren we een aantal thema’s die de basis vormen voor de toekomstvisie. Over deze thema’s gaan we in maart/april met een groep van 75 inwoners in gesprek via een online community. De community is een besloten platform waarin u via uw laptop, computer of smartphone gedurende één week, op momenten dat het u het beste uitkomt, antwoord kunt geven op vragen en kunt reageren op de reacties van anderen. Heeft u mooie verhalen of foto’s van Alphen-Chaam? Dan kunt u deze ook delen op het platform.

Om te kunnen deelnemen aan de online community moet u zich vooraf inschrijven. In de vragenlijst kunt u aangeven of u een uitnodiging wilt ontvangen voor de community. U kunt ook alvast een e-mail sturen naar marlijnvandesande@abg.nl onder vermelding van ‘deelname online community’. U ontvangt dan begin maart een uitnodiging met een link waarmee u zich definitief kunt inschrijven voor de community. U kunt dus op dat moment alsnog beslissen of u wel of geen plekje wilt in de community.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met Jolanda Luijten of Sanne Paenen van Het PON & Telos via: toekomstvisieAC@hetpon-telos.nl.