Aangifte van overlijden

Aangifte van overlijden doet u in de gemeente van overlijden. Bijna altijd regelt de uitvaartverzorger dit. Deze zorgt ook voor de benodigde documenten bij de aangifte. Een verklaring over erfrecht en nalatenschap regelt u bij de notaris.

Een overlijdensaangifte doet de uitvaartondernemer online. U heeft hiervoor eHerkenning nodig.

Aangifte van overlijden doorgeven

Als nabestaande hebt u veel te regelen na het overlijden van een familielid. Zo moet u overige familieleden en de huisarts hiervan op de hoogte stellen en eventueel een uitvaartonderneming inschakelen. Ook moet de gemeente een aangifte van overlijden ontvangen. Meestal doet de uitvaartondernemer de aangifte. Zij doen dit digitaal.

Op de website van de Rijksoverheid vindt u meer informatie over wat u moet doen wanneer iemand in het buitenland overlijdt.

Aangifte overlijden uitvaartondernemer

Als uitvaartondernemer kunt u online aangifte doen van een overlijden in Chaam, Alphen, Galder, Strijbeek, Bavel AC en Ulvenhout AC. Wij sturen u dan een ‘Verlof tot begraven/cremeren’ en een uittreksel uit de overlijdensakte toe.

Afhandeling online aangifte overlijden

Binnen 2 werkdagen krijgt u van ons per e-mail een ‘Verlof tot begraven/cremeren’ en een uittreksel uit de overlijdensakte. Deze documenten sturen wij tegelijkertijd ook naar uw postadres. Voor het doen van de aangifte heeft u een overlijdensverklaring van de arts nodig. Zorg ervoor dat u deze digitaal bij de hand heeft.

Kosten overlijdensakte

U betaalt 13,80 euro voor een uittreksel uit de overlijdensakte. Deze kosten betaalt u direct online.