Informatiebijeenkomst Nationaal Programma Ruimte voor Defensie

10 juni 2024

Defensie heeft meer ruimte nodig om te werken en te oefenen in Nederland. Op woensdag 26 juni houdt Defensie hierover een informatiebijeenkomst  in Waalwijk.

De veiligheidssituatie in de wereld wordt snel slechter. Het beschermen van Nederland en landen van NAVO-bondgenoten steeds belangrijker. Daarom heeft Defensie meer ruimte nodig om te werken en te oefenen. Denk hierbij aan kazernes, vliegvelden, opslagplaatsen, laagvlieggebieden en oefenterreinen.

In het Nationaal Programma Ruimte voor Defensie (NPRD) geeft Defensie aan hoeveel ruimte nodig is om te zorgen dat het veilig blijft voor nu en in de toekomst. In juni en juli houdt Defensie in alle provincies informatiebijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten legt Defensie uit op welke onderdelen het (planMER-)onderzoek is aangevuld na de Nota van Antwoord. Ook deelt Defensie de resultaten uit het onderzoek tot dan toe. Tijdens deze bijeenkomsten kunt u aanvullende inzichten meegeven.

Wanneer en waar

De informatieavond is op woensdag 26 juni van 19.15 uur tot 22.00 uur in Theater De Leest, Vredesplein 12, 5142 RA Waalwijk. De zaal is om 18:45 uur open.

Het programma is als volgt:

18.45 – 19.15 uur    Ontvangst en informatiemarkt

19.15 – 19.45 uur    Presentatie over de laatste ontwikkelingen

19.45 – 22.00 uur    In gesprek met Defensie en haar partners

                             (Informatiemarkt en Interactieve sessie(s) ruimtebehoeften)

Aanmelden

Meld u aan.

Planning

De  informatie die tijdens de bijeenkomsten wordt meegenomen in de Nationale Beleidsvisie Ruimte voor Defensie. Het kabinet besluit hierover in 2025. De opgehaalde informatie wordt meegewogen bij de inbreng van Defensie voor de Nationale Nota Ruimte. Het nieuwe kabinet neemt hier in 2026 een besluit over.

Meer informatie

Bekijk informatie over het Nationaal Programma Ruimte voor Defensie.