Gemeentelijke website www.alphen-chaam.nl vernieuwd samen met inwoners

30 januari 2024

Deze website is vernieuwd en staat online. Inwoners, ondernemers en andere bezoekers kunnen informatie makkelijk en snel vinden en op een eenvoudige manier online dingen regelen. Denk aan het aanvragen van een rijbewijs, doorgeven van een verhuizing of aanvragen van een afvalcontainer. De website staat sinds half december online. Afgelopen weken vroegen we bezoekers om hun reactie en brachten we nog verbeteringen aan.

Duidelijke taal

We hebben de 125 meest bekeken webpagina’s herschreven in duidelijke taal (B1-niveau). De adviesgroep duidelijke taal (vanuit het Taalhuis Midden-Brabant) heeft met enkele teksten meegekeken en beoordeelde deze positief.

Inwoners dachten mee

Burgemeester Lieke Schuitmaker legt uit: “De website ziet er overzichtelijk en rustig uit en sluit aan op de huisstijl van de gemeente. De gemeenteraad dacht mee over de voorwaarden waar de website aan moet voldoen. Samen met 70 inwoners en met informatie over het zoekgedrag van de bezoekers van de website maakten we de nieuwe indeling (menustructuur) van de website. Deze indeling hebben we daarna weer getest en verbeterd. Op elke pagina leest u in een paar woorden welke informatie u op die pagina vindt. De indeling sluit hierdoor goed aan bij het zoekgedrag van bezoekers.”

Voor iedereen bereikbaar

De website is voor iedereen bereikbaar en te bekijken. De website is zowel op mobiel, tablet als pc makkelijk te gebruiken. In februari laten we de website testen op toegankelijkheid.

We zijn nog niet klaar

Dit jaar gaan we de overige teksten herschrijven. We passen ook de online formulieren aan. Ook houden we de webstatistieken in de gaten en passen waar nodig de website aan. Bezoekers van de website vragen we om te reageren. Op elke pagina staat een link naar een reactieformulier. Wij waarderen het als u een reactie achterlaat. Met de feedback die we krijgen, blijven we werken aan verbeteringen.