Expositie ‘Corrie’ van Corrie Joore-de Jong

5 juni 2024

Vanaf vandaag tot begin oktober is in de hal van het gemeentekantoor in Alphen de expositie ‘Corrie’ van Corrie Joore-de Jong te bekijken. De expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van het gemeentekantoor.

Over Corrie

Corrie groeide op in de natuurrijke omgeving van Alphen. Ze had als kind al grote bewondering voor de natuur en probeerde dit vast te houden door het te tekenen. Tekenen en schilderen bleven haar grootste passie. Ook werkt ze graag met textiel. Haar moeder leerde haar en haar zussen onder andere breien, haken en naaien.

Corrie volgde na haar opleiding aan de Pedagogische Academie nog een kunstopleiding met tekenen en textiele werkvormen als bevoegdheid. Naast lesgeven op school gaf ze ook cursussen tekenen, schilderen, aquarelleren en breien in diverse culturele centra in de omgeving.

Verschillende onderwerpen en materialen

De natuur is bijna altijd het uitgangspunt in het werk van Corrie. Je ziet landschappen, bloemen en dieren. Deze dieren zijn vaak haar eigen Saluki honden. Ook maakt ze graag portretten.

De expositie in het gemeentekantoor bestaat uit realistische en meer abstracte werken met vergezichten uit Alphen, Noorwegen, Finland en Frankrijk. De werken zijn gemaakt met diverse materialen zoals houtskool, pastelkrijt, aquarel op papier, acrylverf op doek en wol.