Spelregels dagrecreatiegebied ’t Zand

29 mei 2020

Vanwege het mooie weer weten steeds meer mensen fietsend, wandelend of met de auto dagrecreatiegebied ’t Zand in Alphen te vinden. Daarom is het goed op de hoogte te zijn van de daar geldende spelregels in verband met het coronavirus. Het is namelijk belangrijk om te allen tijde drukte te vermijden en je te houden aan de 1,5 meter afstand maatregel.

Maximaal aantal bezoekers

Ten eerste hanteren we een maximaal aantal bezoekers. Vanwege de 1,5 metermaatregel mogen er niet meer dan 350 auto’s op het terrein. De toegang van het terrein is via de Voskuil, waar zich ook het parkeerterrein voor auto’s bevindt. Als het warmer is dan 21 graden kost parkeren € 5,-, bij voorkeur pinnen. Let op: bij meer dan 350 auto’s op het terrein wordt ’t Zand gesloten en kunt u de Voskuil niet meer inrijden en kan er ook niet worden gewacht op een vrijkomende parkeerplaats.

Stop- en parkeerverbod

Om de bereikbaarheid voor hulpdiensten te garanderen, geldt in het hele gebied rondom ’t Zand voor auto’s een stopverbod en op sommige locaties ook een parkeerverbod. We benadrukken dat parkeren aan de Maastrichtsebaan niet is toegestaan. Ook niet als het parkeerterrein aan de Voskuil vol is.

Toiletgebouw

Houd rekening met het feit dat het toiletgebouw op het terrein volgens de landelijke regels tot 1 juli gesloten is. Daarnaast controleren we vanwege het risico op natuurbranden zeer streng op open vuur, zoals barbecueën en vuur stoken.