Optochten in Alphen, Chaam en Galder/Strijbeek gaan weer niet door

14 januari 2022

De drie carnavalsverenigingen van de gemeente Alphen-Chaam zijn in goed overleg met de loco-burgemeester Ton Braspenning tot het besluit gekomen om de carnavalsoptochten in 2022 wederom niet door te laten gaan. Dit besluit heeft de loco-burgemeester afgestemd met gemeente Baarle-Nassau, die ook haar optochten heeft afgelast.

Teleurstelling

De carnavalsverenigingen Struivenbakkers uit Alphen, de Bonenpikkers uit Chaam en de Maerkratten uit Galder/Strijbeek zijn samen met de loco-burgemeester tot de conclusie gekomen dat het niet verantwoord is om in deze coronatijd een optocht, waarbij veel mensen op de been zijn, te organiseren. De loco-burgemeester en de voorzitters van de carnavalsverenigingen begrijpen dat dit voor veel mensen een grote teleurstelling is, maar zien, gezien de omstandigheden, nu geen andere mogelijkheid dan de optocht af te blazen.

Loco-burgemeester Ton Braspenning: ‘Ook wij als gemeente vinden het natuurlijk heel jammer dat we ook dit jaar niet kunnen genieten van de mooie optochten in onze kernen. Maar gelukkig kijken de carnavalsverenigingen naar wat wel kan. We zijn er van overtuigd dat zij met hun creativiteit en vindingrijkheid toch iets moois voor ons organiseren’.

Alternatieven

De carnavalsverenigingen willen carnaval zeker niet ongemerkt voorbij laten gaan. Ze buigen zich nu over alternatieven in lijn met RIVM-richtlijnen. Meer informatie hierover vindt u op de kanalen van de drie carnavalsverenigingen.