Mantelzorgcompliment 2022

07 september 2022
mantelzorg

Als waardering voor mantelzorgers reiken we elk jaar het mantelzorgcompliment uit. Dit jaar ontvangen mantelzorgers een VVV-cadeaukaart óf Winkelierspasjes ter waarde van 100 euro. Dit hangt af van waar de zorgontvanger woont.

Bent u een mantelzorger?

U bent een mantelzorger als u voor langere tijd méér dan de gebruikelijke zorg geeft aan iemand in uw omgeving. Bijvoorbeeld in verband met een langdurige ziekte of handicap. Dit kan uw partner, ouder of kind zijn, maar ook een familielid, vriend of kennis. 

Wie kan het mantelzorgcompliment aanvragen?

De mantelzorger vraagt het compliment aan. De aanvraag moet uiterlijk vóór 1 december 2022 binnen zijn bij Alma Patist van het dorpsteam. Zijn er meer mantelzorgers voor één persoon? Spreek dan samen af wie het compliment aanvraagt. 

Hoe vraagt u een mantelzorgcompliment aan?

Ga naar onze website www.alphen-chaam.nl/mantelzorg en download het aanvraagformulier. U kunt het formulier ook ophalen bij Het Trefpunt of het gemeentekantoor in Alphen. U kunt het op verschillende manieren inleveren. Dit staat op het formulier.

Ben jij een jonge mantelzorger?

Jonge mantelzorgers (tot 24 jaar) kunnen appen of bellen naar Alma, 06 – 10267086. Je kunt haar ook een mailtje sturen via almapatist@contourdetwern.nl. Alma kijkt samen met jou naar een persoonlijke invulling van het compliment.

Heeft u nog vragen?

Iedereen kan gratis bij de gemeente terecht met vragen over mantelzorg. Heeft u behoefte aan een luisterend oor, goed advies, praten met lotgenoten of leuke activiteiten? Of is het nodig om de accu weer eens op te laden? Neem vrijblijvend contact op met Alma via 06 – 10267086 of stuur een mailtje naar almapatist@contourdetwern.nl. Zij denkt graag met u mee.