Komt u in aanmerking voor het Mantelzorgcompliment?

10 september 2020

Als waardering voor mantelzorgers reiken we het mantelzorgcompliment uit. Dit zijn dit jaar cheques ter waarde van 100 euro te besteden bij lokale winkeliers. 

Bent u een mantelzorger?

U bent een mantelzorger als u voor langere tijd méér dan de gebruikelijke zorg geeft aan iemand in uw omgeving. Bijvoorbeeld in verband met een langdurige ziekte of handicap. Dit kan uw partner, ouder of kind zijn, maar ook een familielid, vriend of kennis. 

Wie kan het mantelzorgcompliment aanvragen?

De mantelzorger vraagt het compliment aan en ondertekent het samen met de zorgontvanger. De aanvraag moet uiterlijk vóór 1 december 2020 binnen zijn. U kunt maar één mantelzorgcompliment per zorgontvanger aanvragen. 

Hoe vraag ik een mantelzorgcompliment aan?

Wilt u het mantelcompliment aanvragen? Download dan het aanvraagformulier. U kunt het formulier ook ophalen bij het gemeentehuis. U kunt het op verschillende manieren inleveren. Dit staat op het formulier.

Ben jij een jonge mantelzorger?

Jonge mantelzorgers (tot en met 23 jaar) kunnen zich aanmelden via: Hanneke Schanzleh van Contour de Twern bereikbaar op 06 – 10267086 en hannekeschanzleh@contourdetwern.nl of stuur een mail naar mantelzorgac@contourdetwern.nl. Dan kunnen we samen kijken naar een persoonlijke invulling van het compliment. 

Vragen?

Iedereen, van jong tot oud, kan gratis terecht bij onze mantelzorgconsulent. Voor een luisterend oor, goed advies, praten met lotgenoten of leuke ontspannende activiteiten. Hanneke denkt graag met u mee. U kunt bellen of appen naar 06 – 10267086 of een mailtje sturen naar hannekeschanzleh@contourdetwern.nl.