Kleurcode oranje in provincie Antwerpen

30 juli 2020

Vanwege het stijgend aantal besmettingen met COVID-19 geldt vanaf 29 juli voor de provincie Antwerpen kleurcode oranje in het reisadvies. De autoriteiten roepen op om niet naar de provincie Antwerpen te komen. Dit heeft gevolgen voor inwoners van Alphen-Chaam, onze gemeente grenst immers direct aan deze provincie.

Het oranje reisadvies betekent:

  • In de provincie Antwerpen geldt een avondklok tussen 23.30 en 06.00 uur. Dit betekent dat doorgaand verkeer voor bezoek aan de provincie Antwerpen tussen 23.30 en 06.00 uur alleen is toegestaan voor noodzakelijk reis- en werkverkeer.
  • U kunt tijdens de avondklok wel door dit gebied naar uw bestemming in het zuiden van Europa rijden, of terug naar Nederland. Maar stop niet om te rusten of te tanken in het ‘oranje’ gebied.
  • Als u vanuit het ‘oranje’ gebied terugkomt in Nederland krijgt u het dringende advies om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan. Dit hoeft niet als u er alleen doorheen bent gereden zonder te stoppen.
  • Voor zorgprofessionals, grensmedewerkers en transportmedewerkers geldt een uitzondering als zij voor hun werk de grens over moeten. Zij hoeven in dat geval niet in thuisquarantaine, tenzij ze klachten hebben.

Boodschappen doen, winkelen, horeca bezoeken, dagjes uit en weekenden weg kunnen dus voorlopig niet. Kijk voor meer informatie over het reisadvies op de website van de rijksoverheid: www.nederlandwereldwijd.nl.

Samen tegen corona.