Kinderopvang en onderwijs tijdens corona

15 oktober 2020

Is er nog noodopvang?

“Sinds 11 mei en 8 juni zijn kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, gastouders, bso’s en onderwijs weer open. De gratis (24-uurs) noodopvang is gestopt. U kunt op dit moment géén gebruik maken van noodopvang.

Kan ik gebruik maken van de noodopvang als de groep/klas van mijn kind naar huis wordt gestuurd?

Onderwijs en kinderopvang in de gemeente Gilze en Rijen doen hun uiterste best om te voorkomen dat er groepen/klassen naar huis worden gestuurd. Helaas kunnen wij niet voorkomen dat dit een keer kan gebeuren. Wanneer de groep/klas van uw kind naar huis wordt gestuurd of er door de GGD besloten is een locatie tijdelijk te sluiten, bent u als ouder(s)/ verzorger(s) zelf verantwoordelijk voor de opvang van uw kind. U kunt in dit geval geen gebruik maken van noodopvang.

Ik of mijn kind hebben last van verkoudheidsklachten mag mijn kind nu naar de opvang/ school?

Vooral verkoudheidsklachten bij kinderen, huisgenoten en pedagogisch medewerkers leiden tot veel vragen. Daarom is er een beslisboom gemaakt. Met dit schema kan worden bepaald of een kind naar opvang/school mag. De beslisboom is ook in het Engels beschikbaar. Lees meer en download hier de beslisboom in het Nederlands.

Coronaregels voor gezinnen met kinderen

Heeft u of uw kind klachten die passen bij corona? Lees hier wanneer u thuis moet blijven, welke uitzonderingen er zijn en wat de regels zijn voor testen van kinderen. 

Mijn vraag staat er niet tussen

Voor meer informatie over het coronavirus kunt u kijken op de site: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ouders-scholieren-en-studenten-kinderopvang-en-onderwijs