Kerstboominzameling woensdag 6 januari

21 december 2020

Op woensdag 6 januari is er een kerstboominzameling.  Voor elke kerstboom die je bij ons brengt krijg je € 0,50. Houd daarbij wel de coronamaatregelen in acht.

Waar moeten we ons aan houden?

Houd je bij het inleveren van de bomen aan de volgende regels:

  • Je mag maximaal mettwee personen de bomen inzamelen en bij ons brengen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: kind/kind, kind/ouder of kind/verzorger.
  • Houd anderhalve meter afstand van elkaar.
  • Staat er een rij bij de container, kom dan op een rustiger moment terug of ga naar een andere verzamelplaats waar het rustiger is.

Onze medewerkers zijn bij de containers aanwezig. Zij dragen een mondkapje en plastic handschoenen. Ook bij het overhandigen van het geld is er geen direct contact.

Waar en wanneer kun je de bomen inleveren?

Je kunt de bomen op woensdag 6 januari van 13.00 uur tot 16.30 uur op de volgende plaatsen inleveren:

  • In Alphen op het evenemententerrein aan de Van Gaverenlaan
  • In Chaam bij de gemeentewerf aan de Florijnstraat 7a
  • In Galder in de Korenbloem, tegenover De Leeuwerik

Inleveren bij de milieustraat

Inleveren bij de milieustraat kan natuurlijk ook. Daar moet je gewoon betalen voor het inleveren van groenafval, € 0,020 per kg. Je krijgt dan geen € 0,50.

Planten in eigen tuin

Heeft u een kerstboom met kluit? Dan kunt u die ook in uw tuin planten. Dit kan alleen als het niet vriest.  Zet de boom eerst enkele dagen in de schuur of garage. Zo kan die wennen aan de lagere temperatuur. Als u de top niet heeft weggeknipt kunt u de boom de volgende Kerst weer gebruiken.