Het college wenst u een gezond en mooi 2021

04 januari 2021

Zoals u begrijpt is er dit jaar geen Nieuwjaarsbijeenkomst van onze gemeente. Geen toespraak door de burgemeester, geen kampioenenhuldiging en geen gelegenheid om het college en elkaar persoonlijk het allerbeste te wensen voor het nieuwe jaar. Toch zijn onze kampioenen in het zonnetje gezet en hebben burgemeester en wethouders Nieuwjaarswensen voor u. Benieuwd? Bekijkt u het filmpje dat we, als alternatief voor de Nieuwjaarsbijeenkomst, gemaakt hebben.

2 Penningen van Verdienste en diverse kampioenen

In het filmpje ziet u dat burgemeester Minses aan twee jonge inwoners van onze gemeente de Penning van Verdienste van de gemeente Alphen-Chaam uitreikt: aan Gijs van den Biggelaar uit Galder en aan Flynt Warmenhoven uit Alphen. Gijs werd Nederlands Kampioen Veldrijden bij de jeugd. Zijn broer Jop werd 2e in een andere leeftijdscategorie. Hij kreeg een mooie oorkonde.

De tweede Penning van Verdienste was voor Flynt Warmenhoven uit Alphen. Hij werd Nederlands Jeugdkampioen Go. Bij de Penning hoort een mooie oorkonde en een presentje.

Fleur de Vuijst, Ylva en Noora van Dijk uit Alphen werden Nederlands Kampioen Majorettes, Ensemble Artistiek Programma Jeugd 3, basis en Fleur daarnaast ook nog eens Nederlands Kampioen Majorettes Sterparade 2. Geertje en Pien de Jong uit Chaam werden, ieder met hun eigen team, Nederlands Kampioen Twirling, Artistiek Programma Junior Basis en Geertje behaalde daarnaast ook nog eens de tweede plaats bij het onderdeel Solo Freestyle N5.

De laatste kampioenen zijn twee pony’s; Herbert van de Viersprong en Kyle van de Apoloniahoeve; beiden van Mark en Miriam van den Broek uit Chaam. Zij behaalden beiden een eerste plaats bij het Nederlands Kampioenschap in hun categorie.

Daarnaast werd ook Joop van Baal uit Alphen gehuldigd. Hij leverde een wel heel bijzondere prestatie. In 2020 vierde hij zijn 50-jarig jubileum als vrachtwagenchauffeur. Een halve eeuw met de vrachtauto op de baan, dat zullen niet veel mensen hem nadoen.