Gemeenteraad van Alphen-Chaam beveelt burgemeester Joerie Minses aan voor herbenoeming

25 juni 2020

De gemeenteraad van Alphen-Chaam beveelt huidig burgemeester Joerie Minses (39) aan voor herbenoeming voor een nieuwe periode van zes jaar. Dit werd 25 juni in de vergadering van de gemeenteraad bekendgemaakt door Wil van den Brandt, voorzitter van de vertrouwenscommissie.

Op 15 november 2020 verstrijkt de ambtstermijn van zes jaar en burgemeester Joerie Minses heeft aangegeven zijn ambtstermijn te willen verlengen. Volgens een zorgvuldig proces heeft een vertrouwenscommissie van raadsleden zich beziggehouden met de vraag of de burgemeester in aanmerking komt voor herbenoeming.

Wil van den Brandt: “De afgelopen zes jaar hebben we de heer Minses leren kennen als een bevlogen en betrokken burgemeester. Een graag geziene burgemeester die er altijd is en midden in onze samenleving staat, met een betrokkenheid die wordt gevoeld en gewaardeerd door de inwoners van Alphen-Chaam. Wij zijn blij dat ook onze burgemeester een tweede termijn in onze mooie gemeente ambieert en daarom hebben we de gemeenteraad geadviseerd de heer Minses voor een tweede zittingsperiode aan te bevelen.”

Voordracht via commissaris

In een besloten raadsvergadering op 25 juni 2020 zijn de bevindingen van de vertrouwenscommissie besproken en heeft de raad besloten om Joerie Minses voor te dragen voor herbenoeming. De voordracht van de gemeenteraad wordt nu via de Commissaris van de Koning verstuurd naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Burgemeester Minses is blij met de aanbeveling van de gemeenteraad. “Ik ben heel dankbaar voor het vertrouwen. De afgelopen zes jaar heb ik mij met veel plezier ingezet voor onze mooie gemeente Alphen-Chaam en haar inwoners. Samen blijven we ons best doen om Alphen-Chaam iedere dag weer een beetje mooier te maken. Ik kijk er naar uit om daar een bijdrage aan te blijven leveren.”

Na een positief besluit van de Minister over de herbenoeming van burgemeester Minses volgt een Koninklijk Besluit en wordt hij in het najaar van 2020 voor een tweede termijn beëdigd als burgemeester van Alphen-Chaam.