Gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen ondertekenen nieuwe overeenkomst Meld Misdaad Anoniem

26 mei 2020

Op dinsdag 26 mei ondertekenden de burgemeesters Joerie Minses (Alphen-Chaam), Marjon de Hoon - Veelenturf (Baarle-Nassau) en Derk Alssema (Gilze en Rijen) de nieuwe overeenkomsten met Meld Misdaad Anoniem.

Wat is Meld Misdaad Anoniem?

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt waar u volledig anoniem informatie kunt geven over misdaad, bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, geweld, illegale prostitutie en onverklaarbaar vermogen. Zo levert u een bijdrage aan de veiligheid in uw eigen omgeving. Uw anonimiteit staat hierbij altijd centraal.

Burgemeester Joerie Minses: “Het is altijd het beste om naar de politie te gaan als je informatie hebt over criminele activiteiten. Soms zijn inwoners bang voor wraak of kennen ze de dader. Dan is Meld Misdaad Anoniem een vangnet. Dit is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. Meld Misdaad Anoniem zorgt ervoor dat de informatie bij de politie en de gemeente terecht komt. In mijn contacten met inwoners hoor ik vaak wat er speelt en waar dingen gebeuren die niet door de beugel kunnen. Ik merk toch een drempel om dat te melden. Met Meld Misdaad Anoniem kan er geen drempel meer zijn. Het is echt eenvoudig. In Alphen-Chaam komen er jaarlijks meerdere meldingen binnen.

Hoe werkt het?

Mevrouw Krijnen van Meld Misdaad Anoniem legt uit: “In een vertrouwelijk gesprek met de melder nemen onze medewerkers de details van de melding door. Alle informatie die herleidbaar is naar de melder laten we uit de uiteindelijke melding die we naar de politie sturen. Alleen als de anonimiteit gewaarborgd is, gaat de anonieme melding door naar diverse partners, zoals de politie en andere opsporingsdiensten. Als vervolgonderzoek de anonieme tip onderbouwt dan kunnen zij overgaan tot actie.”

Hoe kunt u Meld Misdaad Anoniem bereiken?

Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via telefoonnummer 0800-7000; Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Daarnaast kunt u altijd een melding doen via meldmisdaadanoniem.nl/melden