Gemeente stimuleert energiebesparende maatregelen voor woningeigenaren

25 mei 2020

Via de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) ontvingen we subsidie om energiebesparing bij woningeigenaren te stimuleren. We hebben de woningeigenaren geïnformeerd over de acties die we in 2020 aanbieden. Het gaat dan om energiebesparende maatregelen die de woning comfortabeler maken en ervoor zorgen dat eigenaren meer geld overhouden. Hieronder leest u er meer over.

Isolatieactie

We willen energie besparen makkelijker maken voor woningeigenaren. Daarom organiseren we met het Regionaal Energieloket een actie voor spouwmuurisolatie en/of isolatie van uw kruipruimte. De voordelen:

  • Geen zorgen. Wij zorgen ervoor dat uw aankoop zonder zorgen loopt. U hoeft alleen thuis te blijven voor het vooronderzoek van uw spouw- of kruipruimte en bij het isoleren zelf. U meldt zich eenvoudig aan en krijgt alle informatie. Bij vragen kunt u rechtstreeks het Regionaal Energieloket van de gemeente bellen of mailen.
  • Kwaliteit. Technische specialisten hebben het aanbod in de regio bekeken en een keuze gemaakt voor de beste prijs-kwaliteitverhouding en garanties.
  • Scherpe prijs. Via de actie isoleert het isolatiebedrijf veel woningen binnen een klein gebied. Daardoor kunnen ze hun werk slimmer plannen en uitvoeren. En krijgt u een scherpe prijs.
  • Maatwerk. Iedere woning is anders. Daarom krijgt u altijd een persoonlijke offerte. Deze is op maat gemaakt voor uw woning en uw wensen.

We organiseren op 17 juni een online informatieavond over deze isolatieactie.

Bent u woningeigenaar? Dan kunt u zich van 27 mei tot en met 18 september 2020 als volgt aanmelden voor de isolatieactie en/of de bijbehorende online informatieavond:

  1. Ga naar www.regionaalenergieloket.nl
  2. Vul uw postcode in
  3. Klik op ‘Isolatieactie gemeente Alphen-Chaam´
  4. Vul uw gegevens in en maak een afspraak met de installateur
  5. Na de afspraak ontvangt u een persoonlijke offerte. Dit is gratis en u zit nergens aan vast. U beslist zelf of u gebruik wilt maken van het aanbod om uw woning te laten isoleren.

Komt u 17 juni ook naar online informatieavond over de isolatieactie? Klik dan op ‘Aanmelden online informatieavond’ en schrijf u in. Tijdens deze informatieavond krijgt u uitleg over woningisolatie en kunt u vragen stellen.

Cadeaubon

We geven cadeaubonnen van € 35,- weg aan woningeigenaren om ze te helpen met energie besparen. Deze cadeaubon kunt u gebruiken in de webshop van het Regionaal Energieloket. Daar kunt u producten bestellen die uw woning direct energiezuiniger én comfortabeler maken, zoals tochtstrippen, radiatorfolie of leidingisolatie. Voor de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen zijn in totaal 2000 cadeaubonnen beschikbaar. Het werkt als volgt: ga naar www.regionaalenergieloket.nl/alphen-chaam en klik op ‘Vraag hier uw cadeaubon aan’.

Energiegesprek aan huis

De geschoolde energiecoaches van burgerinitiatief Duurzaam Alphen-Chaam (Stichting Ace) helpen u graag om energie te besparen in uw woning. De energiecoaches zijn vrijwilligers uit onze gemeente. In een gesprek brengt u samen met de energiecoach uw situatie in kaart en bespreekt u mogelijke verbeterpunten. U krijgt een inschatting van de kosten én opbrengsten van energievriendelijke aanpassingen aan uw woning. En handige tips en informatie over subsidies en financieringsmogelijkheden. Op de website van Duurzaam Alphen-Chaam, www.duurzaamalphenchaam.nl, staat meer informatie. U kunt daar ook een energiegesprek inplannen. Zo’n gesprek kost € 25,00. Uiteraard gaat alles volgens de geldende RIVM-maatregelen als gevolg van het coronavirus.

Vervolgactie zonnepanelen

Naast de actie voor isolatie gaan we een centrale inkoopactie doen voor zonnepanelen op daken. Deze actie verwachten we in het najaar. Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief Duurzaamheid door een mail te sturen naar duurzaamheid@abg.nl.

Nieuwsbrief ‘duurzaamheid’

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws over duurzaamheid in onze gemeente en van onze acties in 2020? Schrijf u dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief. Dat kan door een mail te sturen naar duurzaamheid@abg.nl met het onderwerp ‘Inschrijven nieuwsbrief’.