Drie gedecoreerden in onze gemeente

26 april 2021
De drie gedecoreerden.

Vandaag zijn drie inwoners van onze gemeente benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Namens Zijne Majesteit Koning Willem Alexander heeft burgemeester Joerie Minses de bijbehorende versierselen aan de gedecoreerden overhandigd. Zij wonen alle drie in Alphen.

Kees Roovers

Als eerste ging burgemeester Minses naar Kees Roovers. Hij is al tientallen jaren achter de schermen betrokken bij de activiteiten van Stichting Erbij. Maar ook bij Muziekvereniging Vlijt en Volharding, de Boerendag en TrekkerTrek is hij al jaren actief.

Jos Roovers

Van Kees ging de burgemeester naar Jos Roovers, de licht- en geluidsman bij vele evenementen en activiteiten in de regio. Hij is ook al jaren lid van de activiteitencommissie van Cultureel Centrum Den Heuvel en mede-coördinator van grote muziekshows die Muziekvereniging Vlijt en Volharding op de planken zet.

Jack Buijckx

Hierna ging de burgemeester naar het motorcrossterrein aan de Baarlesebaan om mede-oprichter en bestuurslid (al meer dan 40 jaar!) van de Motorcrossclub Alphen Jack Buijckx te vertellen dat het de Koning had behaagd hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Jack zorgt er mede voor dat de baan en het terrein er goed bij liggen en hij onderhoudt de materialen. Een van de redenen dat hij dit doet is om 'de jeugd van de straat te houden'. De jeugdleden hebben dan ook een streepje voor bij hem.