Delegatie Kandi bezoekt Alphen-Chaam

10 februari 2020

De gemeente Alphen-Chaam ontving afgelopen week een delegatie van drie personen uit onze partnergemeente Kandi, gelegen in het Noorden van Benin, een land in West-Afrika. Onder hen was ook de burgemeester van Kandi. Sinds 2004 onderhouden we vriendschappelijke banden met deze gemeente. Sinds 2017 zijn deze betrekkingen geconcretiseerd in een vriendschapsverdrag.

Een doelstelling genoemd in het verdrag is: “de gemeente Alphen-Chaam bevordert specifiek initiatieven op het gebied van onderwijs, jeugd en hygiëne, geïnspireerd op doelstelling 4 van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties”.

De delegatie uit Kandi heeft verschillende bedrijven en instellingen bezocht. Ze zijn onder andere naar Curio (voorheen Prinsentuin College) in Breda geweest, naar het ROC in Tilburg, de Diamant-groep, Vraag & Aanbod Internationaal in Alphen en de gemeente Hoogstraten. Deze Belgische gemeente heeft ook een partnergemeente in Benin.

Tijdens de zakelijke bespreking bleek dat de gasten veel kennis en inspiratie hebben opgedaan tijdens hun bezoek en heeft burgemeester Minses afspraken gemaakt met de burgemeester van Kandi over de ondersteuning vanuit de gemeente voor de komende periode.

Het meest tastbare resultaat van de samenwerking tot nu toe is de realisatie van een gezondheidscentrum door de Stichting Swamikrouna. Daarnaast ging er ook al meer dan eens een hulpcontainer vanuit Vraag & Aanbod Internationaal naar Kandi. De laatste keer o.a. gevuld met sport- spelmateriaal voor de scholen.