De Avondetappe live vanuit Chaam.

20 juli 2021
afbeelding met persoon, gebouw, buiten, staand

Heeft u afgelopen vrijdag ook het programma De Avondetappe van de NOS met presentatrice Dione de Graaff gezien? De uitzending kwam live vanuit Chaam en werd uitgezonden vanaf het Raadhuisplein. Met het raadhuis en de veldwachterswoning als decor was Chaam even in Tour de France-sfeer. Chaam en de Acht van Chaam werden mooi in beeld gebracht. Tafelgast en oud-renner Rob Harmeling omschreef de magie van de Acht als volgt: “Je rijdt op dezelfde stenen als je helden. Dat vind ik het mooie van de Acht van Chaam”.

De uitzending werd op de uitzenddag in totaal door ruim 1,5 miljoen mensen bekeken en was daarmee een van de best bekeken programma’s van de avond. Burgemeester Minses bedankte Dione en haar crew na afloop van de uitzending voor de komst naar Chaam en liet haar niet met lege handen naar huis gaan. Want ook voor lekkere wijn kun je in Chaam terecht.

Dankzij De Avondetappe was er gelukkig toch nog een beetje wielerbeleving in Chaam, zeker nu duidelijk is dat de Acht van Chaam dit jaar helaas niet doorgaat, ook niet op een later moment. Het gemeentebestuur dankt iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan het mogelijk maken van deze live-uitzending.