College Alphen-Chaam op werkbezoek in Strijbeek

03 juli 2020

Als gevolg van de versoepeling van de corona-maatregelen heeft het college het actief bezoeken van bedrijven en instellingen in onze gemeente hervat. Deze week is het College van Burgemeester en Wethouders op bedrijfsbezoek geweest bij Stal De Roover in Strijbeek. Hans en Christel de Roover hebben de collegeleden hartelijk ontvangen.

Stal De Roover is van oudsher een gemengd bedrijf. In 2004 is het bedrijf zich volledig gaan richten op paarden. Het paardenfokbedrijf is gespecialiseerd in inseminatie en embryotransplantatie. Het bedrijf werkt nauw samen met een veearts en andere stallen. Ook is het bedrijf gericht op het ‘onder zadel krijgen’ van de veulens.

Het college heeft met Hans en Christel gesproken over de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf, het werken in een familiebedrijf, innovatie en ondernemerschap. Ook de gevolgen van de crisis voor een bedrijf dat zaken doet over de hele wereld, is voelbaar in Strijbeek. Paarden die gefokt zijn in Strijbeek zijn te vinden in Europa, Noord-Amerika en het Midden-Oosten. In 2017 heeft ‘Cuba’, een bij Stal De Roover gefokt paard, in de Verenigde Staten de prijs voor “paard van het jaar” in de wacht gesleept.

Wilt u ook een keer het college op uw bedrijf ontvangen? Neemt u dan contact op met Petra of Marlijn van het bestuurssecretariaat. Zij zijn bereikbaar via bestuursecretariaat@alphen-chaam.nl