Burgemeester Minses zet kampioenen in het zonnetje

05 januari 2022
Afbeelding met personen, buiten, oorkonde, fiets

Omdat de Nieuwjaarsbijeenkomst ook dit jaar niet door kan gaan, bezocht burgemeester Minses de kampioenen van 2021 thuis; buiten en op afstand.

In 2021 gingen veel wedstrijden niet door, waardoor er maar weinig kampioenen zijn of mensen die een bijzondere prestatie leverden in 2021.

Eerst ging de burgemeester langs bij Fien van den Biggelaar in Galder. Een bekend adres, want vorig jaar was hij daar vanwege de prestaties van de broers van Fien, Jop en Gijs. Voor hun geen kampioenswedstrijden dit jaar.

Fien is op 25 september in Honselaarsdijk Nederlands Kampioen mountainbiken geworden bij de jeugd. De burgemeester had een mooie oorkonde en een presentje voor haar bij zich.

Dat had hij ook voor Scott Smulders uit Alphen. Voor de burgemeester een ‘oude bekende’. Hij huldigde Scott eerder, in 2015, met zijn behaalde Europees Kampioenschap Motorcross. Scott werd in 2021 Duits Kampioen Motorcross. In Nederland waren er geen kampioenschappen; in Duitsland wel. Ook hij kreeg een mooie oorkonde en een presentje van de burgemeester.