Boodschap burgemeester Minses over toename aantal coronabesmettingen in Alphen-Chaam

27 juli 2020

Het aantal mensen dat positief is getest op corona is de afgelopen week toegenomen. We zien ook dat het drukker is op straat en dat mensen zich minder goed aan de regels houden. Samen kregen we het coronavirus onder controle en dit moeten we zien vast te houden. Dat lukt alleen als we ons allemaal aan de basisregels houden. Ik wil alle inwoners van Alphen-Chaam en bezoekers aan onze gemeente op het hart drukken om de richtlijnen van het RIVM te blijven opvolgen. Gebruik je gezond verstand, niet alleen voor jezelf maar ook voor de mensen om je heen.

Basisregels voor iedereen

Voor iedereen in Nederland geldt:

  • Bij (milde) klachten: blijf thuis en laat u testen
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Nies en hoest in de binnenkant van uw elleboog
  • Blijf de handen wassen
  • Vermijd drukte

Regels voor testen en thuisblijven bij klachten

Het is belangrijk dat iedereen met corona-gerelateerde klachten zich laat testen. Inwoners van Alphen-Chaam kunnen zich op afspraak laten testen in het NAC-stadion. Maak een afspraak via het landelijk callcenter 0800-1202.

Klachten die kunnen wijzen op corona zijn neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, verlies van reuk of smaak, verhoging, koorts en benauwdheid. Laat u testen als u 1 of meerdere van deze klachten heeft. Blijf thuis tot u de uitslag van de test heeft ontvangen.

Laten we de waarschuwing over het toenemend aantal coronabesmettingen te harte nemen en er een veilige zomer van maken. Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle.