Beste inwoners van Alphen-Chaam

03 december 2020

Beste inwoners van Alphen-Chaam, lieve mensen,

Het heerlijk avondje is bijna gekomen. Over een paar dagen is het pakjesavond. Sinterklaas heeft zijn werkwijze dit jaar flink moeten aanpassen aan de bijzondere omstandigheden. En ook wij zullen dat moeten doen.

Met ondersteuning van de plaatselijke organisatiecomité’s is de Sint er gelukkig toch in alle dorpskernen van onze gemeente in geslaagd om de kinderen te laten genieten van de aanloop naar het Sinterklaasfeest. Die creativiteit waardeer ik enorm en verdient een compliment.

Het is juist die verantwoorde creativiteit die we in deze tijd nodig hebben. Want ook aan pakjesavond zelf zullen we dit jaar op een verantwoorde en creatieve manier invulling moeten geven. Veel families hebben een bepaalde traditie als het gaat om de viering van het Sinterklaasfeest. Lekker gezellig met de hele familie bij elkaar. Dat is nu geen verstandig idee. Dit jaar dus helaas wat meer op afstand, maar ongetwijfeld toch onderling met elkaar verbonden. Vier Sinterklaas dit jaar in kleine knusse kring. 

Vorige week voelde ik mij genoodzaakt me tot u te richten met een dringende oproep. Die boodschap is nog steeds onverkort van toepassing. De urgentie is niet weg. Ik ga u niet nogmaals wijzen op de ernst van de situatie. Ik reken er op dat iedereen zich daar inmiddels voldoende van bewust is.

Nee, deze boodschap is vooral bedoeld om u allen, en vooral de kleinsten onder ons, een heel fijn Sinterklaasfeest toe te wensen. Want hoezeer we onze gebruiken ook moeten aanpassen, de essentie van het feest blijft ook dit jaar volledig overeind. In de kern is en blijft het een kinderfeest. Een feest van blije gezichtjes en lachende snoetjes. Een feest voor onze kleinste medemens, waar wij als volwassenen van mogen meegenieten. Zelfs corona verandert daar gelukkig niets aan.

Wees oplettend en oppassend, zodat er over een aantal weken geen uitgestelde “verrassing” volgt in de vorm van een coronapiek. Daar vertrouw ik op. Ik wens iedereen een mooi Sinterklaasfeest en een heerlijke pakjesavond toe. In kleine knusse kring!

Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Zorg goed voor uzelf en voor elkaar.

Joerie Minses