Applaus voor alle vrijwilligers!!

18 november 2020

Op maandag 7 december is het de Nationale vrijwilligersdag. Een dag om alle vrijwilligers eens in het zonnetje te zetten! Stuk voor stuk mensen die zich ten behoeve van anderen of de samenleving inzetten. Vrijwilligers en actieve burgers dragen bij aan sociale verbinding in wijken, buurten, dorpen en steden. Zij zijn onmisbaar en worden niet voor niets ‘het cement’ van de samenleving genoemd. En dat verdient aandacht! En dit jaar wat ons betreft juist extra aandacht.

Anders dan anders, maar vooral nu zo belangrijk!

Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat het ook voor vrijwillige inzet een heel ander jaar is geweest dan we gewend zijn. Er moesten voor veel vrijwilligerstaken vaak creatieve oplossingen gezocht worden. Soms moest vrijwilligerswerk op een heel ander manier uitgevoerd worden en soms zelfs noodgedwongen stilgelegd. Wat vrijwilligers niet in ´de koude kleren´ gaat zitten, omdat zij hun taken juist met een warm hart en veel plezier uitvoeren. Het vraagt veel creativiteit en flexibiliteit.

Wedstrijd

Om dit jaar juist extra te laten zien wat vrijwilligerswerk inhoudt en dat in deze tijd vrijwillige inzet ook mogelijk is, organiseren wij een wedstrijd waarmee u uw vrijwilligerswerk kunt delen met de inwoners van Alphen-Chaam. Maak, terwijl u uw vrijwilligerswerk, doet een foto of filmpje, of schrijf er een verhaal of gedicht over. U mag uw vrijwilligerswerk weergeven zoals u dat zelf wil.

U kunt uw creatie mailen naar trefpuntalphenchaam@gmail.com. Per post versturen kan ook: Het Trefpunt, Heuvelstraat 5, 5131 AP Alphen. Inzenden kan tot donderdag 3 december. Op vrijdag 4 december loten we voor de prijzen. Op maandag 7 december, Nationale vrijwilligersdag, maken we de winnaars bekend en geven wij drie prijzen weg.

De inzendingen delen wij natuurlijk ook met de inwoners van Alphen-Chaam. Dit doen wij op www.onsalphenchaam.nl en de facebookpagina’s van de gemeente Alphen-Chaam, ‘OnsAlphenChaam’ en Het Trefpunt. Doet u mee? Wij kijken uit naar uw creatie!

Nog vragen?

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust! U kunt bellen naar 06 – 512 48 3 45 of mailen naar trefpuntalphenchaam@gmail.com.