Alphen-Chaam ontvangt bord voor doorkomstgemeente Vuelta

22 januari 2020

Dit jaar komt een van de grootste wielerrondes van de wereld naar Brabant. Het peloton doorkruist op 15 en 16 augustus 2020 maar liefst 18 Brabantse gemeenten. Naast de officiële ritten worden in alle gemeenten ook evenementen rondom deze Ronde van Spanje (Vuelta) georganiseerd, waardoor heel Brabant betrokken wordt bij dit bijzondere evenement. Gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen (met sport in portefeuille) overhandigde vandaag speciale komborden aan elf wethouders van West-Brabantse gemeenten, waaronder Frank van Raak van Alphen-Chaam.

De borden worden onder de naamborden aan de gemeentegrens bevestigd, en maken duidelijk dat dit een doorkomstgemeente van La Vuelta Holanda is. Van Gruijthuijsen: “De Vuelta past precies in ons sportbeleid. We gebruiken sport om Brabant sterker te maken, op sportgebied maar ook als het gaat om leefbaarheid, vrijetijdseconomie en heel veel andere aspecten. De Vuelta levert daar natuurlijk een geweldige bijdrage aan.”

Op 15 augustus is ’s-Hertogenbosch de startplaat van de tweede etappe, die door Brabant naar Utrecht voert. Op 16 augustus start en eindigt de derde etappe van de grote wielerronde in Breda.  Dit is dus een volledig Brabantse etappe, die het peloton door heel West-Brabant voert. Om dat goed zichtbaar te maken, hebben deze gemeenten nu een speciaal bord op de plek waar de wielerhelden de gemeente binnenkomen.

Onvergetelijke doorkomst

Frank van Raak, wethouder Alphen-Chaam: “Wil je de renners zien? Kom dan naar Strijbeek, Chaam of Alphen. De renners komen via de Meerleseweg Chaam binnen en rijden via de Dorpsstraat richting Baarle-Nassau. Via Baarle-Nassau rijden ze naar Alphen. In Alphen rijden de renners via de Baarleseweg, Raadhuisstraat en Goedentijd richting Gilze. We maken er een onvergetelijke doorkomst van.”

De Vuelta d’España is één van de drie grote wielerronden van de wereld (Tour de France, Giro d’Italia, Vuelta d’España). Vijf publieke partners hebben gezamenlijk de start van de Vuelta 2020 naar Nederland gehaald: de provincies Noord-Brabant  en Utrecht, en de steden Breda, ’s-Hertogenbosch en Utrecht.

Evenementen

De maatschappelijke impact van het evenement is een belangrijk element voor de organiserende partijen. Daarom is aan iedereen gevraagd om ideeën in te leveren voor evenementen rondom de Vuelta. De komende maanden staan de activiteiten die doorgaan op de website van La Vuelta Holanda. Brabanders kunnen zich nog steeds aanmelden om een La Vuelta activiteit te organiseren. De inschrijftermijn voor financiële ondersteuning is verstreken maar leuke plannen die passen bij de duurzaamheidsthema’s kunnen een plekje krijgen op de La Vuelta Holanda-website. Kijk hier voor meer informatie.