Alphen-Chaam gaat voor duurzaam met zonne-energie op bedrijfsdaken. Doet u mee?

23 juli 2020

Zon op Bedrijfsdaken is een initiatief dat zonne-energie aantrekkelijk maakt voor ondernemers in de gemeente Alphen-Chaam. Onze gemeente telt 225 bedrijfsdaken met een oppervlakte groter dan 1000 vierkante meter. Ons doel is dat in 2030 15 procent van die bedrijfsdaken voorzien zijn van zonnepanelen. De initiatiefnemers van Zon op Bedrijfsdaken Alphen-Chaamzijn de ABG-organisatie en energieadviesbureau Enpuls.

Waarom zonnepanelen op mijn bedrijfsdak?

Door zonnepanelen te plaatsen op uw bedrijfsdak bespaart u op de energiekosten en het levert u een goed rendement op. Bovendien komt uw bedrijfspand in aanmerking voor een beter energielabel en het geeft uw bedrijf een duurzame uitstraling.

Kan ik mee doen aan Zon op Bedrijfsdaken in Alphen-Chaam?

Als u in het bezit bent van een pand in de gemeente Alphen-Chaam met een dak waarop plek is voor minimaal 50 panelen en u bij voorkeur beschikt over een grootverbruik-aansluiting, kunt u meedoen.

Wat levert deelname aan dit project mij op?

Ieder bedrijf is anders en dat betekent dat er niet één oplossing is voor allemaal. In dit project wordt juist daar rekening mee gehouden. Om ondernemers te helpen, bieden wij samen met Enpuls met korting een dakscan aan. Een zonnecoach van Enpuls komt dan op afspraak bij u langs om de mogelijkheden in kaart te brengen. Hij of zij kijkt of het pand geschikt is voor zonnepanelen, hoeveel panelen op het dak passen en hoeveel energie deze opleveren.

Moet ik zelf investeren in zonnepanelen?

U kunt er voor kiezen om zelf te investeren in de aanschaf. U komt dan in principe in aanmerking voor subsidie. De periode voor het aanvragen van de subsidie loopt van 29 september 2020 tot 22 oktober 2020. Wij helpen u graag bij het indienen van de aanvraag. Lukt het u dit jaar niet, dan zijn er binnen het project nog voldoende andere mogelijkheden. Kijk voor meer informatie over de subsidieregelingen alvast op www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/sde.

Het project loopt tot eind december 2021 en wordt gefaciliteerd vanuit het programma Sociale Innovatie van Enpuls.

Meer weten?

Meer weten over de energiecoach of het aanvragen van subsidie? Stuur dan een e-mail naar team Duurzaamheid via: duurzaamheid@abg.nl.