7 december, vrijwilligersdag: vrijwilligers zijn van onschatbare waarde

07 december 2021
Afbeelding boom, handen

Vandaag, dinsdag 7 december, is het de ‘Nationale Vrijwilligersdag’ en daar staan we ook dit jaar graag weer bij stil. Burgemeester en wethouders zouden maar wat graag de vele vrijwilligers persoonlijk bedanken. Helaas kan dat nu niet. Het voortduren van het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat het ook het afgelopen jaar voor veel vrijwilligers een heel ander jaar is geweest. Het heeft nogmaals veel creativiteit, flexibiliteit en doorzettingsvermogen gevraagd. Soms zijn vrijwilligerstaken gestopt of volledig veranderd en zijn er nieuwe taken ontstaan. Hoe dan ook: het coronavirus heeft vaak veel invloed gehad op vrijwilligerstaken.

Van onschatbare waarde

Dankzij de inzet van vrijwilligers is er ondanks alle beperkingen weer veel mogelijk gemaakt, ook in Alphen-Chaam. Dat is van onschatbare waarde voor onze gemeenschap. Stuk voor stuk maken zij Alphen-Chaam een beetje mooier!

Bedankt!

In deze Week van de Vrijwilliger bedanken burgemeester en wethouders alle vrijwilligers dan ook heel hartelijk voor hun inzet. De gemeente Alphen-Chaam biedt alle bij ons bekende verenigingen, initiatieven en vrijwilligersorganisaties een gebaksbon aan. Heeft u geen bon ontvangen, maar werkt u wel met vrijwilligers of is één bon onvoldoende om al uw vrijwilligers te trakteren? Neem dan contact op met Het Trefpunt Alphen-Chaam trefpuntalphenchaam@gmail.com.

Ook vrijwilliger worden?

We hebben vrijwilligers in Alphen-Chaam hard nodig, voor kleine en grotere werkzaamheden.

Informeer eens bij jouw vereniging wat je zou kunnen doen. Alle verenigingen kunnen wel een handje extra gebruiken.