Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

We are Food. Jij toch ook?

20 april 2018

De gemeente Alphen-Chaam doet dit jaar mee als ‘keuken’ in het kader van “We are Food”. Dit initiatief is ontwikkeld door de Provincie Noord-Brabant nadat zij verkozen werd tot Europese regio van de gastronomie. Onder de noemer “We Are Food” richt de Provincie zich dit jaar op extra aandacht voor gezond, eerlijk en duurzaam voedsel. En wij doen natuurlijk mee!

Onze keuken in de maand augustus │ gemeenschap en de gezonde community

De Provincie selecteerde onze Cittaslow-gemeente als één van de winnaars voor de presentatie van een eigen “keuken” in de maand augustus. Iedere keuken heeft zijn eigen onderwerp en voor Alphen-Chaam is dat “gemeenschap” oftewel “de gezonde community”. De activiteiten voor augustus zijn al volop in voorbereiding. We vertellen je hier binnenkort meer over.

Er is natuurlijk meer!

Niet alleen de maand augustus staat voor onze gemeente in het teken van gezond leven, eerlijk voedsel en bewegen. Onder de vlag van We are Food zijn inmiddels diverse initiatieven en acties in de gemeente ontstaan. Deze activiteiten hebben allemaal te maken met gezond leven, eerlijk en duurzaam voedsel. Achter de schermen is er al flink wat werk verzet door diverse partijen en wij kunnen met trots melden dat er in de maand mei van alles staat te gebeuren in onze gemeente.

Reserveer 19 en 27 mei alvast in de agenda

Op zaterdag 19 mei kun je tussen 12.00 uur en 14.00 uur in Alphen deelnemen aan een gezonde lunch-activiteit. Van 13.00 uur tot 17.00 uur kun je je opgeven voor de “Alphen route” waarbij alles gericht is op horen, zien, voelen en proeven. Maar vooral beleven. Doe jij mee?

 

Op zondag 27 mei kun je tussen 11.00 en 16.00 uur deelnemen aan de Chaamroute. Tal van bedrijven, tuinen en ateliers zijn per fiets, auto of te voet te bezoeken. Op iedere locatie is iets bijzonders te beleven als het gaat om voeding, beweging of ontspanning. Doe jij mee?

Meer informatie?

Wil je meer informatie over We are food of over de geplande activiteiten in mei? Kijk dan op www.tgoeieleven.nl of neem contact op met Bart van Strien via bartvanstrien@abg.nl