Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Dagrecreatiegebied ’t Zand is klaar voor het zomerseizoen

06 april 2018

De stranden en grasvelden van de recreatieplas liggen er weer netjes bij. De toezichthouders, EHBO’ers en mensen van de beveiliging weten wat te doen. Dagrecreatiegebied ‘t Zand is klaar voor de zomer!

Team paraat

Veel mensen weten op mooie dagen de weg naar ’t Zand te vinden. Om iedereen een gastvrij verblijf te bieden, biedt de gemeente op drukke dagen diverse voorzieningen. Hiervoor staat een team van mensen paraat. Dat team bestaat uit medewerkers van de gemeente, beveiligers, EHBO-ers en als dat nodig is de hulpdiensten.

Betaald parkeren

Om dit mogelijk te maken geldt op drukke dagen in het recreatieseizoen betaald parkeren. Dit kost € 5,00. U kunt dit contant of digitaal en contactloos betalen.

Zwemmen

Zwemmen is op eigen risico. De volgende maatregelen hebben we uit voorzorg getroffen.

  • Borden informeren bezoekers over de aflopende waterbodem
  • Bij het zandstrand en het campingstrand ligt bij 80 centimeter diepte een drijflijn in het water
  • Op vier plaatsen langs het water staan reddingsboeien
  • De EHBO’ers beschikken over een zwemvest om hulp in het water te verlenen

Weer of geen weer, om iedereen een mooi verblijf aan en in het water te bieden, roepen we iedereen op zich aan de spelregels te houden. De spelregels staan op informatieborden aan de rand van het gebied en kunt u vinden op www.alphen-chaam.nl/tzand. Deze internetpagina biedt ook informatie over de bereikbaarheid van het gebied.