Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Wat is het bibliotheekaanbod voor inwoners van de gemeente Alphen-Chaam?

18 september 2017

In de zomer van 2016 is het bibliotheekaanbod in de gemeente gewijzigd. Regelmatig ontvangen we hierover vragen. Daarom zetten we hieronder de mogelijkheden op een rij.

Stichting Bibliotheek Alphen-Chaam beheert een vestiging in Chaam en een uitleenpunt in Galder. De stichting ontvangt subsidie van de gemeente. De bibliotheek en het uitleenpunt zijn voor alle inwoners van de gemeente toegankelijk. Meer informatie staat op www.bibliotheekalphenchaam.nl . 

Daarnaast verzorgt Theek 5 het programma Bibliotheek op School voor de basisscholen in de gemeente. Beide organisaties ontvangen voor hun activiteiten subsidie van de gemeente.

Theek 5 heeft in de directe omgeving vestigingen in Baarle-Nassau en in Gilze. U kunt gewoon lid blijven van deze en andere bibliotheken in de regio. Vanaf 1 juli 2017 brengen deze aan leden die wonen in de gemeente Alphen-Chaam een bedrag van € 35 per jaar in rekening, bovenop het abonnementsbedrag. Dat betekent dat ook voor elk kind € 35 betaald moet worden voor een lidmaatschap. Dit geldt vanaf het moment dat het nieuwe abonnementsjaar ingaat. Voor meer informatie: www.theek5.nl