Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

West-Brabant werkt samen aan de arbeidsmarkt van morgen

10 juli 2017

Hoe zorgen we samen voor een sterke arbeidsmarkt van morgen: flexibel, vraaggericht en voor iedereen? Deze vraag staat centraal in het uitvoeringsprogramma ‘West-Brabant werkt aan morgen’. Onder leiding van Ferry Mingelen zochten onderwijs, ondernemers en overheid op donderdag 29 juni bij Breda Airport de verbinding op. Tijdens deze officiële kick-off benadrukte wethouder Marianne de Bie als voorzitter van het programma dat elkaar opzoeken uitdaagt tot blijvende en toekomstgerichte ontwikkeling.

In het programma ‘West-Brabant werkt aan morgen’ slaan onderwijs, ondernemers en overheid de handen ineen en werken samen aan zo’n 19 projecten. Er zijn drie programmalijnen: Werk van Morgen, Werk naar Vraag en Werk voor Iedereen. Zo is er bijvoorbeeld een Gouden Lijst ontwikkeld met kansberoepen in West-Brabant (Werk van Morgen). Ook is hard gewerkt aan een nieuwe opleiding, Associate Degree, in Roosendaal. Deze praktijkgerichte opleiding van 2 jaar bevordert de doorstroom van MBO naar HBO (Werk naar Vraag). Ouderen worden getraind in het ‘nieuwe’ solliciteren en begeleid naar het vinden van een nieuwe werkrichting (Werk voor Iedereen). Dit is slechts een greep uit alle samenwerkingsprojecten die er zijn voor het stimuleren van de West-Brabantse arbeidsmarkt.

Inspirerend en verbindend

In de bijeenkomst kregen deelnemers een kijkje in uiteenlopende projecten aan de hand van interviews door Ferry Mingelen. Gastspreker Jorick Huizinga van Unit040 nam ze vervolgens mee in de virtuele wereld. Hij vertelde over nieuwe technologieën en wat deze kunnen betekenen voor de arbeidsmarkt. Afsluitend was er een netwerkmoment waar de ruimte volop benut werd om verbinding te maken en ideeën uit te wisselen. Bekijk een foto-impressie van de dag via deze link.

De bijeenkomst was een mooie start om een goed werkende arbeidsmarkt in West-Brabant te behouden, nu en in de toekomst.

Benieuwd?

Deze animatie vertelt in notendop wat ‘West-Brabant werkt aan morgen’ inhoudt.

Op rpa.west-brabant.eu/ staat het complete uitvoeringsprogramma. Meer weten? Neem dan contact op met de projectleiders Astrid Persons, astrid.persons@west-brabant.eu of Eva Jeremiasse, eva.jeremiasse@west-brabant.eu.