Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

EHBO-team oefende bij dagrecreatiegebied ’t Zand

10 mei 2017

Op zondag 7 mei heeft de nieuwe EHBO-ploeg geoefend en getraind op dagrecreatiegebied ’t Zand.

De dag stond in het teken van voorbereiden op scenario’s die in het recreatiegebied voor kunnen komen. De gediplomeerde EHBO-medewerkers dragen een rood T-shirt. De EHBO-post bevindt zich bij de recreatieplas. Als de maatregel ‘betaald parkeren’ van kracht is, is de EHBO-post bemenst.

Veel mensen weten op mooie dagen de weg naar ’t Zand te vinden. Om hen een gastvrij verblijf te bieden, zorgt de gemeente op drukke dagen voor diverse voorzieningen. Hiervoor staat een team van mensen paraat, bestaande uit medewerkers van de gemeente, beveiligers, EHBO-ers en waar nodig de hulpdiensten. Om dit mogelijk te maken, geldt op drukke dagen in het recreatieseizoen ook betaald parkeren.

Weer of geen weer, om iedereen een mooi verblijf aan en in het water te bieden, roepen we iedereen op zich aan de spelregels te houden. De spelregels staan op informatieborden aan de rand van het gebied en zijn terug te vinden op www.alphen-chaam.nl/tzand. Deze internetpagina biedt daarnaast informatie over de bereikbaarheid van het gebied.