Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Informatie over aanleg glasvezelnetwerk in de gemeente Alphen-Chaam

02 maart 2017

Op 14 januari 2017 gaf de Commissaris van de Koning het startsein voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in het buitengebied van de provincie Noord-Brabant. De aanleg van dit glasvezelnetwerk is een initiatief van Midden-BrabantGlas. Dit glasvezelnetwerk wordt ook in de gemeente Alphen-Chaam aangelegd.

In de regionale pers verschijnen regelmatig berichten over dit onderwerp. Deze berichten roepen vragen op. Met name de berichten dat Mabib haar vergunningaanvraag voor aanleg in Alphen-Chaam voorlopig heeft ingetrokken, leidt tot vragen aan de gemeente. Wat is bijvoorbeeld de rol van de gemeente hierin en waar vindt u meer informatie over de aanleg van glasvezel in onze gemeente?

Rol gemeente

De aanleg van glasvezel in onze gemeente is een particulier initiatief. De rol van de gemeente ten aanzien van dit soort projecten is beperkt. Wij gaan over de vergunningverlening en controleren of de aanleg gaat volgens de geldende regels. De gemeente Alphen-Chaam is verder niet financieel en/of organisatorisch betrokken bij initiatieven.

Voor Alphen-Chaam kennen we op dit moment één initiatief voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Dit is het coöperatieve, van Midden-BrabantGlas. De andere partij, Mabib, heeft haar vergunningaanvraag voor de aanleg van een netwerk in onze gemeente voorlopig ingetrokken.

Meer informatie

Woont u in het buitengebied, hebt u interesse in een glasvezelaansluiting of wilt u er meer over weten? Voor meer informatie kunt u terecht op www.midden-brabantglas.nl  en www.mabib.nl.