Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Sectorplan West-Brabant helpt al 150 mensen aan het werk

08 februari 2017

Door de krachten van bedrijven, werknemers en opleiders te bundelen vanuit het Sectorplan West-Brabant, zijn al 150 mensen aan de slag. Werkzoekenden en zij-instromers hebben de kans gekregen zich te laten bij- of omscholen en hebben een baan gevonden in de logistiek of techniek. Dit zorgt voor meer slagkracht in West-Brabant.

Ook aan de slag?

Ben jij op zoek naar werk? Of wil je graag de overstap maken naar techniek of logistiek? Ook voor jou zijn er in de regio volop mogelijkheden. Het Sectorplan West-Brabant brengt je in contact met geïnteresseerde bedrijven en zij zorgen samen voor jouw om- of bijscholing. Meer weten? Bekijk jouw kansen op www.sectorplanwestbrabant.nl.

Werkwijze

Werkgevers en/of werkzoekenden melden zich bij het Sectorplan West-Brabant, dat vervolgens een match maakt. Nadat de werkzoekende aan een werkgever is gekoppeld, krijgt hij of zij de nodige bij- of omscholing. Bedrijven betalen slechts de helft van de noodzakelijke opleidingskosten zelf: het Sectorplan betaalt de andere helft. Voor de werknemer is het gratis.

Toenemende vraag

Nu de economie steeds verder aantrekt, neemt de vraag naar goed, vakkundig opgeleid personeel alleen maar toe. Er is behoefte aan meer transport, waardoor de vraag naar vrachtwagenchauffeurs –in de logistieke sector – snel groeit. Maar ook voor een beroep als plaatwerker zijn hard mensen nodig.

Samenwerking

Sectorplan West-Brabant is een samenwerkingsverband van REWIN, FNV, Regio West-Brabant (RWB), Brabants Zeeuwse Werkgevers (BZW) en Werk en Vakmanschap (W&V). Het initiatief wordt breed gedragen door overheden, bedrijven en (sociale) partners, zoals het Werkgevers Servicepunt West-Brabant, ROC West-Brabant en QIS.

Voor meer informatie: www.sectorplanwestbrabant.nl.