Alphen-Chaam heeft Sportakkoord al ondertekend

03 december 2019

Als één van de eerste gemeenten in de regio hebben wij al een Lokaal Sportakkoord. En dat is natuurlijk een prachtige prestatie na een proces wat in zes maanden is doorlopen. 

Lokaal Sportakkoord

In navolging op het Nationaal Sportakkoord zijn alle drie ABG-gemeenten al in de eerste ronde voor Lokale Sportakkoorden aangehaakt. Afgelopen mei verdienden de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen de rijkssubsidie voor het aanstellen van een sportformateur. Deze ging meteen aan de slag. Al voor de zomervakantie waren er de startbijeenkomsten en in september de themabijeenkomsten. Alle opbrengsten werden verpakt in Lokale Sportakkoorden per gemeente. Deze zijn ingediend bij het Rijk. De ABG-gemeenten hebben nu mooie uitvoeringsbudgetten gekregen voor 2020 en 2021. 

Nieuwe sportactiviteiten

Het Lokale Sportakkoord Alphen-Chaam heeft op deze manier 23 zeer verschillende partijen bij elkaar gebracht. Deze hebben allemaal beloofd ‘eigenaar’ te zullen zijn van een ambitie of activiteit in 2020 en 2021. Zo heeft het sportakkoord 17 nieuwe sportactiviteiten opgeleverd die uitgevoerd worden door sportclubs, scholen, zorg- en welzijnsorganisaties, de GGD en verschillende bedrijven. Voor Baarle-Nassau zijn zo 12 nieuwe sportactiviteiten tot stand gekomen en voor Gilze en Rijen 14. 

Officiële ondertekening

De officiële ondertekening van het Lokale Sportakkoord Alphen-Chaam was 2 december in het gemeentekantoor. De partners tekenden in het bijzijn van wethouder Frank van Raak het officiële document op een groot doek. Hetzelfde programma vindt dinsdag 10 december plaats voor de gemeente Gilze en Rijen en op dinsdag 14 januari voor Baarle-Nassau.